Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha permès a l'Ajuntament finançar les obres

Figueres millora l'accessibilitat de la Biblioteca Fages de Climent.

L'Ajuntament de Figueres ha portat a terme dues obres de millora de l'accessibilitat a la Biblioteca municipal Fages de Climent. Les actuacions han permès fer accessibles l'entrada principal de l'equipament i la seva sala d'actes, i s'han executat els mesos de novembre i desembre de l'any 2023. Aquestes obres s'han pogut emprendre gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i han tingut un cost de 26.223,66 euros.

Fins ara, l'entrada principal de la Biblioteca municipal funcionava amb una porta giratòria, sistema que la feia inaccessible per a persones amb mobilitat reduïda i les obligava a fer servir una porta secundària. S'ha substituït el sistema giratori per una porta corredissa automàtica, permetent que tothom pugui utilitzar l'accés principal en peu d'igualtat.

Pel que fa a l'accés a la sala d'actes, que es troba a diferent nivell de la resta de l'equipament, fins ara era necessari utilitzar unes escales per entrar-hi des de la Biblioteca o sortir-ne. Això obligava les persones amb mobilitat reduïda a accedir-hi des d'una porta d'emergència, havent de sortir de l'edifici i desplaçar-se fins a la seva part posterior. En lloc d'aquesta escala s'ha instal·lat una rampa que permet complir la normativa d'accessibilitat en equipaments d'ús públic.

biblio 1.jpg

Actuació executada amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

cultura_h3.jpg