Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El corriol entre la cruïlla del c/Via Làctea amb l’antiga carretera de Llançà i el c/Mollet de Peralada no garantia les mesures d’accessibilitat Es tracta d'un actuació inclosa dins el programa Bicitranscat subvencionada per el fons europeu INTERREG-POCTEFA i per la Diputació de Girona.

Figueres millora la connexió entre l’aparcament de l’antiga carretera de Llançà i el carrer Mollet de Peralada per reforçar la ruta saludable que creu.

Figueres ha començat les obres de restauració de l’itinerari que fins ara creuava mitjançant un pont que no estava adequat pels vinents i ciclistes. Comptava amb pendents excessos, ferm poc adequat i manca d’enllumenat, fet que el feia un camí poc segur.

L’adequació de l’aparcament a la carretera de Llança i de la Via Làctea i accés al camí de Caboques ha fet incrementar l’ús d’aquest corriol i ha convertit aquest petit tram en una part imprescindible de la ruta saludable que travessa la ciutat de nord a sud.

Aquest projecta contempla enderrocar una barraca de l’antiga propietat i consolidar el pou i moure les terres per així consolidar el vessant de la mota i permetre posar a nivell l’itinerari actual.

Seguidament es restaurarà l’encintat i paviment del pont, s’adequarà el ferm de l’itinerari amb material granular estabilitzat i s’executarà una cruïlla per a permetre el pas adaptat de vianants i bicicletes.

Per fer d’aquest camí, una via segura es dotarà d’enllumenat i es contemplarà la dotació de mobiliari, arbrat i senyalització de l’itinerari exclusiu per vianants i bicicletes.

Aquesta iniciativa ha començat avui i es durà a terme en un període previst de sis setmanes, i tindrà un cost de 48.385,03€.