Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els guardons son un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones

Figueres lliura els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra les desigualtats de gènere   .

Figueres ha lliurat aquesta tarda els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere. Els premis són un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert, pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones. L’objectiu és que els joves expressin i plasmin de manera creativa, a través d’un dibuix, fotografia o escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.

 

En total aquest any s’han presentat 24 projectes, repartits en categoria plàstica i literària. Seguidament anem a conèixer els guanyadors.

 

En aquesta setzena convocatòria relativa al curs 2021-2022, el termini de presentació de les propostes ha sigut del 14 al 21 de febrer de 2022. Enguany s'hi han presentat 14 treballs en la categoria literària i 12 en categoria artística. Un total de 26 treballs.

 

 

Els resultats són els següents:

 

 

 

► CATEGORIA LITERÀRIA

 

Els membres del jurat destaquen que tots els treballs tenen un gran nivell d'escriptura, la cura a l'hora d'escriure, el domini del llenguatge i la maduració que es deixa entreveure de les autores. Es posa de manifest que darrera d'aquestes escriptores hi ha unes grans lectores.

 

Els noms de les guanyadores de la categoria literària són:

 

  • PRIMER PREMI per Acechadas: CLÀUDIA CARDOSO GÓMEZ de 4rt. curs d'ESO del centre Olivar Gran. Destaca el seu bon nivell d'escriptura, la cura i la feina que hi ha al darrera.

 

  • SEGON PREMI per Recíproco: CRIS GÓMEZ CARRO de 4rt. curs d'ESO del centre Olivar Gran.

 

 

  • TERCER PREMI per Sentimientos efímeros, dolor eterno: AÏSHA DIALLO FLOTATS de 3r. curs d'ESO de l'Institut Olivar Gran.

 

► CATEGORIA ARTÍSTICA

 

Els noms de les guanyadores de la categoria artística són:

 

  • PRIMER PREMI per Suma-li A : JUDIT BARAT SERNA de 4rt. curs d'ESO del centre Escolàpies de Figueres. D'aquesta proposta destaca per sobre de la resta. El missatge, la tècnica, composició, l'eslògan, la capacitat de comunicar ha impresionat a la majoria dels membres del jurat.

 

  • SEGON PREMI per La dona arbre: MARINA RECIO de 4rt. curs d'ESO del centre Escolàpies de Figueres. Es destaca la seva riquesa dels detalls i també el domini de la tècnica.

 

  • TERCER PREMI per Diversitat: OUSSAL YAHYA BOULAROUZ de 3r. curs d'ESO a l'Institut La Salle Figueres. D'aquesta proposta el jurat destaca el missatge, la diversitat de les dones que s'hi reflecteix, mostrant la diversitat en l'expressió de gènere, és molt inclusiu i actual.