Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els guardons són un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones

Figueres lliura els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere.

 

Figueres ha lliurat aquesta tarda els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere. Els premis són un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert, pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones. Enguany s’han presentat 28 projectes repartits en dues categories: plàstica i literària. L’objectiu és que els joves expressin i plasmin de manera creativa, a través d’un dibuix, fotografia o escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.

 

Els guanyadors d’aquest any en categoria literèria són els següents:

 

PRIMER PREMI Tan diferentes pero iguales: LENA SCHWABE de 3r. curs d'ESO de l'Institut Escola Caritat Serinyana, Cap de Creus de Cadaqués. Destaca per ser un poema i la dificultat i valentia d'enfrontar-se a aquest gènere literari.  

 

SEGON PREMI per Promoure la igualtat de gènere: UXUE ALDAO PUMAROL de 4rt. curs d'ESO del centre Escolàpies de Figueres. El jurat destaca per la metàfora del sostre de vidre i la cúpula del Museu Dalí, és un genial punt de vista local d'un problema global.

  

TERCER PREMI per (Des)igualtat de gènere: IDOIA ALDAO PUMAROLA de 3r curs d'ESO del centre Escolàpies de Figueres. Destaca pel seu punt de vista optimista sobre un problema que, malgrat persistir, de mica en mica es va revertint.

 

Els noms de les guanyadores de la categoria artística són:

 

PRIMER PREMI per Sense títolELOI JOVE de 4rt. curs d'ESO de l'Institut Castelló d'Empúries, de Castelló d'Empúries. D'aquesta proposta es destaca per ser un treball provocador i arriscat i molt ben executat.

 

SEGON PREMI per LandTOMEU BELTRAN SERRANO de 4rt. curs d'ESO de l'Institut La Jonquera, de la Jonquera. Destaca per una bona utilització dels recursos digitals i per com, a través d'una estètica de videojoc, estan molt ben plasmades les dificultats de les dones per accedir a determinats llocs i posicions.

 

TERCER PREMI per Tots i totes per la igualtatMARIA MENCHÓN PORRAS de 3r. curs d'ESO de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres. D'aquesta proposta, el jurat destaca els seus bons dibuixos amb estètica actual com és el manga.