Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els guardons són un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones

Figueres lliura els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere .

Figueres ha lliurat aquesta tarda els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere. Els premis són un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert, pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones. Enguany s’han presentat 24 projectes repartits en dues categories: plàstica i literària. L’objectiu és que els joves expressin i plasmin de manera creativa, a través d’un dibuix, fotografia o escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.

 

Aquest any, a causa de la pandèmia s’ha fet en petit format i s’ha retransmès en streaming.

 

Els guanyadors d’aquest any són els següents:

  • PRIMER PREMI per OrgullosaDAFNE PASCUAL FERNÁNDEZ de 3r. curs d'ESO del centre La Salle de Figueres. Destaca el seu bon nivell literari, el seu contingut reivindicatiu, que és positiu i optimista.

 

  • SEGON PREMI per Más rápidoNORBERT FERNÁNDEZ RODRÍGUEZ de 4rt. curs d'ESO del centre La Salle de Figueres. El jurat destaca que aquesta proposta és atractiva pel paral·lelisme que descriu entre un noi i una noia, que sent germans i iguals, no obtenen els mateixos resultats.

 

  • TERCER PREMI per FrenéticoANDREA REÑÓN MARTÍNEZ de 4rt. curs d'ESO de l'Institut de Vilafant. Es destaca que és un relat interessant per la cruesa de la realitat que descriu.

 

Els noms de les guanyadores de la categoria artística són:

 

  • PRIMER PREMI per De gran vull serALBA BONAL GRAU de 4rt. curs d'ESO de l'Institut de Vilafant. D'aquesta proposta es destaca el que transmet, la proposta de canvi deixant darrera estereotips, i que nens i nenes poden sentir-se identificades en el dibuix.

 

  • SEGON PREMI per Dones, trenquem cadenesJUDIT BARAT SERNA de 3r. curs d'ESO del centre Escolàpies de Figueres. Es destaca la seva riquesa dels detalls, per exemple, l'ull, i de la metàfora a l'hora de convertir el missatge en una imatge: de la clau i la llàgrima per trencar amb les cadenes, és a dir, amb les limitacions que tenen les dones; també es destaca el domini de la tècnica.

 

 

  • TERCER PREMI per Moltes caresZOE PRUDKIN de 3r. curs d'ESO a l'Institut-Escola de Cadaqués. D'aquesta proposta, el jurat destaca que és un crit a la diversitat per una mateixa finalitat;  també que s'aconsegueixi la diversitat de dones formant una única imatge a través de la tècnica del collage, representant l'essència femenina que, tot i que som de diferents edats, orígens, classes, totes som dones i ens uneix una mateixa reivindicació.