Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’any passat la inversió va ser de 700.000€, pel fet que es va poder acumular l’import no executat de l’any 2020 a l’exercici 2021 El 2022 hi haurà una inversió de 450.000€

Figueres inverteix 1.150.000EUR en renovar l'enllumenat públic entre 2021 i 2022.

L'Ajuntament de Figueres ha presentat el Pla d'Enllumenat del 2022 amb l'objectiu  de posar a la ciutat al dia en aquesta matèria. Fa anys que l'enllumenat de la ciutat no s'ha renovat, hi ha parts de la ciutat on les instal·lacions estan obsoletes i no compleixen la normativa.

 

Es faran dos tipus d'actuacions: les estructurals (línia, caixa, suport) i actuacions sobre lluminària i/o sobre el conjunt làmpada i equip. Amb les inversions considerades, s’aconseguiran els següents resultats: adaptació reglamentària de les instal·lacions, millora de les condicions de seguretat i servei (compliment dels Reglaments, adequació de l’ús del servei a les necessitats lumíniques, estètiques, urbanes, i elèctriques), substitució d’enllumenats deteriorats i obsolets, reducció de potència instal·lada i conseqüentment de consum elèctric.

 

Es duran a terme actuacions de millora, que exigeixen una modificació de la instal·lació, i de manteniment ampliar, que són les que contemplen la renovació de fonts de llum (làmpades, retrofit, lluminàries o equips), suports o altres intervencions que no exigeixen modificació de la instal·lació .

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, valora molt positivament aquesta actuació "Avui presentem un pla d'enllumenat que fa molts anys que s'hauria d'haver fet. Un dels nostres objectius és treballar perquè Figueres sigui una ciutat més amable i segura per a tothom. Garantir un bon enllumenat públic és fer que tothom es senti més segur al carrer i això ho sabem molt bé les dones. Una ciutat amb més llum és una ciutat més segura. Amb aquest pla també incrementem l'eficiència energètica i la qualitat ambiental per a la ciutadania". El vicealcalde Pere Casellas afegeix "Era important per a nosaltres posar la ciutat al dia amb mancances que arrosseguem des de fa anys. Aquest pla renovarà l'enllumenat adequant-lo a la normativa vigent".

Es faran millores a passos de vianants, quadres elèctrics, la resolució de defectes de REBT, el sector Olivar Gran (en dues fases), el sector habitatges del parc, el Poble Nou, Fages de Climent, H Capallera, Cendrassos i Marca de l'Ham.

El 2021 es va renovar l'enllumenat de diverses parts de la ciutat: barri culubret, C/Juncària, Pujada del castell- pineda, C/Pep Ventura, Ntra Sra Montserrat, Pl del Gra, Av/Vilallonga (Pl Gra - pas a nivell) i els passos de vianants. Actualment estan en execució les següents actuacions: quadres elèctrics, resolució de defectes de REBT, Dtor Fleming, C/Empordà (sector jutjats), C/Caputxins, C/Arquitecte Azemar, Pl John Lenon, Sector Carrers Progrès, el Far, Requesens, Rda Carril, Vilasacra, Vilamalla, Pl Cementiri i C/Campinya.

Les actuacions previstes pel 2021 que en aquests moments estan en redacció i planificació per executar-se aquest any son: C/González de Soto, C/Oliva, Pere III, Pujades, St Jordi, La Pau, Parc Sol i C/Empordà, sector jutjats.