Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amb aquesta iniciativa es dona resposta a una de les 30 mesures del Pla de xoc post COVID-19 que s’estan impulsant des de l’Ajuntament de Figueres

Figueres intensifica les mesures de suport emocional a les persones que estan buscant feina o que es troben en risc de perdre-la.

Des de l’àrea de Promoció Econòmica s’ha detectat un increment de persones que veuen afectat considerablement el seu estat emocional per causa de la situació que estem vivint .  Per aquest motiu s’han intensificat els recursos adreçats específicament a l’acompanyament emocional en aquesta situació de crisi. El principal objectiu d’aquesta mesura és treballar perquè aquest desajust emocional no dificulti encara més les opcions de trobar feina.

 Els i les tècniques de l’àrea començaran per fer una valoració conjunta amb l’usuari/a sobre la necessitat de rebre informació i eines en aquest àmbit. A partir d’aquí, si és convenient , facilitaran la informació i accés a eines que ja s’han impulsat  des d’altres organismes com la Generalitat de Catalunya o el Col.legi oficial de psicòlegs de Catalunya. Es complementarà amb un acompanyament individual i sessions grupals de suport emocional...Això permetrà garantir que, les persones amb dificultats d’accés a la informació telemàtica i/o problemes de lectoescriptura, rebin i processin la informació de manera adequada.

En aquells casos que es consideri necessari anar més enllà i iniciar teràpia, es derivarà  als professionals de la salut especialitzats en aquests temes.