Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'han instal·lat al Teatre El Jardí, a La Cate i a la Sala d'Actes de la Biblioteca Fages de Climent

Figueres instal·la bucles magnètics per fer accessible la cultura a les persones amb dificultats auditives.

Figueres ha instal·lat sistemes de bucle d'inducció magnètica a diferents equipaments culturals: Teatre El Jardí, a La Cate i a la Sala d'Actes de la Biblioteca Fages de Climent.

Aquest sistema permet als usuaris amb dificultats auditives poden gaudir d'un so clar i entenedor. El regidor de Cultura, Alfons Martínez, explica que "els espais adaptats son inclusius, i conscients de les necessitats de les persones sordes o amb dificultats auditives, és un pas endavant per fer una cultura accessible a tothom".

El sistema de bucle inductiu és un sistema de comunicació sense fil que genera un camp magnètic a la zona desitjada per fer arribar l'àudio de la sala, directament als audiòfons i/o implants coclears a través de la bobina telefònica integrada en les ajudes. Mitjançant aquest sistema s'aconsegueix millorar notablement el senyal d'àudio que escolten els usuaris, ja que s'eviten els sorolls de fons i es millora la relació senyal/soroll.

La instal·lació del sistema de bucle inductiu consta d'un cable de potència, que s'instal·la a la zona desitjada i una vegada instal·lat i connectat a l'amplificador se li envia el senyal d'àudio desitjat perquè els usuaris d'ajudes auditives tan sols hagin de canviar al programa "T" (detecta solament el camp electromagnètic i elimina el soroll ambiental) al seu audiòfon o implant i així, poder gaudir de la senyal d'àudio emesa.