Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es duran a terme en dues fases i suposen una inversió de 490.000 euros, dels quals, la Diputació de Girona n’assumirà 200.000

Figueres iniciarà les obres de reforma integral i accessibilitat del El Museu de l’Empordà el mes de juliol.

El Museu de l’Empordà canviarà de cara amb les obres de reforma integral de l’edifici. Aquesta serà la reforma més ambiciosa que s’ha dut a terme al museu. La seva reforma integral suposarà la seva modernització estructural, museològica i museogràfica.

 

Les obres, s’estructuren en dues fases i suposen una inversió de 490.000€

 

Primera fase – 2021:

Valor obres millora accessibilitat i pis soterrani: 244.000 €

Diputació: 200.000€

Ajuntament: 44.000€

 

 Segona fase – 2022/23

Valor obres reforma pisos superiors i Pla Museològic: 246.000€

Ajuntament: 246.000€

 

Les obres de la primera fase consistiran en la millora de l’accessibilitat a l’edifici eliminant els dos trams d’escala que actualment donen accés a l’espai de recepció del Museu. S’habilitarà un espai de benvinguda ampli amb més espai per a botiga i llibreria.

 

Al mateix temps es recuperarà l’espai soterrani amb l’auditori del Museu, que fa anys que estava tancat al públic per incompliment de la normativa actual antiincendis. En aquest espai s’habilitarà, a més de l’auditori per a unes 50 persones, un espai de descans.

 

Les obres està previst que comencin el mes de juliol i que tinguin una durada màxima de 5 mesos.

 

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “aquest és un projecte de ciutat, per tal modernitzar el museu de l’Empordà, fer-lo més inclusiu i accessible i recuperar auditori”.

 

Per la seva banda, el regidor Pere Casellas ha afegit que “farem el museu de l’Empordà dels propers 50 anys en un moments on hi ha una transformació d’altres edificis també del sud de la Rambla, que ajudaran a aquesta reactivació econòmica de la ciutat”