Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament distribueix 10.000 bosses de paper, en col·laboració amb els paradistes per reduir i sensibilitzar sobre l’ús de les bosses de polipropilè

Figueres inicia una prova pilot per reduir l’ús de plàstics al mercat setmanal.

Figueres ha iniciat aquest dissabte una prova pilot per reduir l’ús de plàstics al mercat setmanal. En el marc de la Setmana Europa de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Figueres distribueix 10.000 bosses de paper, en col·laboració amb els paradistes,  per reduir i sensibilitzar sobre l’ús de les bosses de plàstic. També es distribueixen díptics informatius amb el lema “Al mercat de Figueres, fem-ho bé”, amb consells sobre el consum responsable i sostenible.

                                                     

L’Objectiu de la regidoria de Sostenibilitat és promoure la substitució definitiva de les bosses de polipropilè al mercat setmanal amb alternatives més sostenibles i reutilitzables, que han de culminar amb la generació zero de residus plàstics l’any 2025.

Per la seva banda, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà també se suma a la Setmana Europea per a la prevenció de residus, una iniciativa amb l’objectiu de donar a conèixer estratègies de reducció de residus i fomentar accions sostenibles per reduir-ne el seu ús.

Els contenidors Terra, que formen part de la campanya Evoluciona Ja! , s’instal·laran durant una setmana a Figueres, Castelló d’Empúries i Bàscara, i donaran visibilitat a la campanya incidint en el reciclatge del plàstic i envasos. A banda de la instal·lació dels contenidors, l’àrea de Medi Ambient del Consell  Comarcal  a través de les seves xarxes socials dedicarà aquesta setmana a promoure i difondre material audiovisual pedagògic sobre economia circular, i estrenarà un il·lustratiu sobre el procés que segueixen els residus un cop  arriben al Centre de Tractament de Residus de Pedret i Marzà.