Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comptarà amb un procés participatiu perquè la ciutadania hi pugui dir la seva

   Figueres inicia el programa funcional de la nova biblioteca que s'ubicarà al Parc de les Aigües.

 

L'Ajuntament de Figueres ha iniciat el procés que ha de culminar amb la construcció de la nova biblioteca pública, que s'ubicarà a la zona del Parc de les Aigües. El nou edifici, projectat a tres bandes (Ajuntament, Generalitat i Diputació de Girona) constarà de 5.000 metres quadrats. 2500 es destinaran a biblioteca i 2.500 a Arxiu Comarcal i Municipal.

 

Es tracta del programa funcional que ha de definir els serveis que ha d'oferir la biblioteca i el dimensionament dels espais requerits per a la prestació d'aquests serveis.

 

El procés de la redacció del document serà participatiu perquè la ciutadania hi pugui dir la seva.

 

La redacció del programa funcional ha de servir per:

•             Assolir un nivell més alt de qualitat de l'equipament (arrelament, implicació, previsió de futur, possibilitats de trobar sinergies) i així satisfer de manera més adequada les necessitats dels usuaris.

•             Reflexionar sobre el servei bibliotecari que es vol oferir a la ciutadania des dels diferents punts de vista i les diferents experiències dels agents implicats com a forma d’arribar a consensos i compromisos entre les parts.

•             Optimitzar els recursos municipals i de la resta d’administracions destinats a política cultural, informativa, formativa i de lleure.

•             Guiar i simplificar el procés de redacció del projecte arquitectònic perquè la definició de funcions condicionarà les característiques arquitectòniques de l’edifici.