Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Hi ha un total 7.677 alumnes matriculats entre infantil, primària i ESO. S'ha augmentat el nombre de places UEC (Unitats d'Escolarització Compartida) per atendre les necessitats d'alumnes amb situacions especials

Figueres inicia el curs escolar amb 3 noves línies de secundària i 1 nou cicle formatiu.

Figueres inicia avui el curs escolar 2017-2018 amb prop de 7.700 alumnes matriculats entre  infantil, primària, i secundària. Com a novetats d'enguany, el Departament d'Ensenyament ha obert 3 noves línies d'ESO i 1 nou cicle formatiu, i s'ha ampliat el nombre de places UEC (Unitats d'Escolarització Compartida) per atendre les necessitats d'alumnes amb situacions especials.

Dels 7.677 alumnes matriculats per al nou curs escolar, 2.697 són estudiants de secundària, 3.404 són alumnes de primària, i 1.576, alumnes d'infantil. Pel que fa a secundària, el curs comença amb un total de 26 línies, 3 més que el curs anterior. Així, l'INS Deulofeu manté la línia que va incorporar el curs anterior i n'ofereix 4, l'INS Cendrassos en suma 2 i inicia el curs amb un total de 6 línies, i l'INS Monturiol n'afegeix 1 i passa a oferir-ne 4, mentre que l'INS Olivar Gran, l'INS Muntaner, La Salle i Escolàpies mantenen les línies que ja oferien el curs anterior: 4, 3, 3 i 2, respectivament.

Quant a la formació professional, Figueres estrena un cicle del sector turístic: el Cicle formatiu de grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria. A més, s'ofereixen places UEC de perruqueria, i places UEC d'oficis que es duran a terme a les instal·lacions del Castell de Sant Ferran.

Durant aquest estiu, l'Ajuntament de Figueres ha estat realitzant obres de treball i millora en escoles i llars d'infants on els edificis són de propietat municipal, amb una inversió mitjana de 30.000 euros per centre escolar, atenent les peticions recollides dels directors dels centres durant el curs.

Enguany, la regidoria d'Educació ha editat, per segon any, el calendari del Pla Educatiu d'Entorn, un calendari escolar, pràctic i adaptable, que inclou diferents apartats on es barreja joc i aprenentatge, concebut en format DIN-A3 per ser un calendari d'aula. L'objectiu és oferir un estri pràctic on es pugui ecsriure, dibuixar, enganxar adhesius i que funcioni com a agenda. L'Ajuntament farà arribar el nou calendari a les escoles a través de còpies en paper i també d'un enllaç descarregable, i facilitarà l'arxiu a copisteries perquè les famílies puguin imprimir-lo.

Podeu descarregar-lo en el següent enllaç: https://sites.google.com/a/xtec.cat/pla-educatiu-d-entorn-figueres/calendari-escolar-curs-16-17

L'alcaldessa de Figueres i regidora d'Educació afirma: "Figueres, com a ciutat educadora, comença un curs important, on s'amplien l'oferta formativa, les línies de secundària, i els alumnes que acull la ciutat. Seguim potenciant les polítiques que afavoreixin els infants, els joves i l'educació, que volem que siguin un dels puntals de l'acció del govern municipal".