Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova maquinària té un sistema d'escombrat, aspiració i aigua que permet arribar a les zones urbanes de més difícil accés i actuar amb rapidesa en àrees de gran superfície

Figueres incorpora quatre escombradores de gran capacitat a la flota de la neteja viària   .

 

L'empresa municipal Fisersa ha incorporat quatre màquines escombradores de 5 metres cúbics a la flota de neteja viària. Les noves escombradores faran més fàcil i efectiva la neteja viària a les zones urbanes i industrials del terme municipal de Figueres.

 

Els nous aparells tenen una capacitat de 5 metres cúbics i compten amb tres raspalls d’escombrat amb boca d’aspiració. A més, incorporen un sistema hídric de 685 litres amb una potent bomba d’aigua que alimenta set sortides.

 

Amb l’opció del tercer raspall, l’escombradora pot abastar una superfície de treball àmplia i actuar en 64.000 metres2 / hora. Pel que fa al sistema de control dels raspalls, aquest permet fer amb comoditat l’escombrat i la neteja de cantonades d’angle recte, cunetes i àrees de difícil accés. Una altra prestació del tercer braç és que també és apte per a tasques de desbrossament.

 

D’altra banda, i pel que fa a motor, la nova maquinària compleix amb els nivells més alts en les certificacions europees mediambientals (PM10/PM2.5.) El sistema de circulació d’aire combinat amb el sistema pressuritzat de circulació d’aigua permet reduir l’emissió de partícules nocives fins a un 70%.

 

Les quatre escombradores del model  Cleango 500 s’han adquirit a l’empresa Aebi Schmidt Ibérica, SA per un valor de 744.150 euros. En total, s'han invertit 2 milions d'euros en la renovació de la maquinària de neteja viària.

 

 Des que FISERSA va assumir el servei de neteja viària de la ciutat de Figueres, el 2022, s’han incorporat a la flota cinc escombradores noves; dues baldejadores per a voreres i carrers, quatre vehicles elèctrics per a desplaçaments de l’equip d’escombrat manual i pel buidat de papereres; dos camions per la recollida de desbordaments i cinc bufadors.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "amb aquesta nova maquinària renovem la maquinària de la neteja viària, que tanta falta li feia. Els serveis públics han de ser de màxima qualitat i amb aquesta nova maquinària es podrà fer la feina molt millor. Lladó ha agraït la tasca que fan cada dia els treballadors i treballadores de Fisersa.

El vicealcalde i conseller delegat de Fisersa, Pere Casellas, ha posat en valor "la tasca que s'està fent des de Fisersa i amb la millora de l'eficiència i la bona gestió des de que el servei de neteja viària s'ha municipalitzat".

 

 

Figueres, 7 de febrer de 2023