Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'objectiu, reforçar la seguretat amb proximitat en la franja de nit

Figueres incorpora 9 agents de convivència nocturns.

 

L'Ajuntament de Figueres incorporat 9 persones que realitzaran les tasques d'agents de convivència nocturns. És un projecte amb el qual es contracten 7 persones per desenvolupar les tasques d'agents de convivència i 2 coordinadors. Els participants seleccionats per aquest projecte son 7 homes i 2 dones.

 

Provenen del Programa Treball i Formació, que és una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu amb la finalitat de contractar i formar diferents col·lectiu de persones en situació d'atur per a dur a terme diferents projectes en el marc de l'Ajuntament. El contracte laboral té una durada d'un any a jornada completa i l'Ajuntament aporta un terç del cost de la contractació.

 

Els agents de convivència nocturns patrullaran cada nit per la ciutat per lluitar contra els actes incívics i la sensació d'inseguretat. Aniran uniformats i portaran una ràdio per avisar a la Guàrdia Urbana.  Faran funcions d'intermediació amb la Guàrdia Urbana, des de detectar incidències a la via pública , reduir la presència de vehicles abandonats, aconseguir que els establiments d'oci nocturn vetllin pel descans dels veïns, millorar la neteja de l'espai públic, informant de la correcta gestió de residus i augmentar la capacitat de resposta de la Guàrdia Urbana per una ràpida detecció de problemàtiques.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "la seguretat és una prioritat pel Govern, i per això hi destinem tots els esforços.  I ho fem a partir del Programa Treball i Formació, amb la finalitat de contractar i formar diferents col·lectius per dur a terme diferents projectes a l'Ajuntament de Figueres. Gràcies a les actuacions de proximitat, prevenció i mediació podrem millorar la seguretat de la ciutat dia a dia ".

 

Per la seva banda, el vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, ha afegit que "l'objectiu és que la presència d'aquests agents de convivència faci que la gent es comporti millor i siguin una eina al servei dels figuerencs i les figuerenques. Aquesta actuació se suma a la contractació de 22 nous agents a la Guàrdia Urbana ".