Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Se celebra des d’avui i fins el 3 de març de març al Recinte Firal

Figueres inaugura la Fira IMPULSA, dedicada al canvi energètic, que compta amb més 40 expositors i 400 persones acreditades.

Avui s’ha inagurat la Fira Impulsa, la fira del canvi energètic, que tindrà lloc fins el diumenge, 3 de març del 2024.  Està dedicada al canvi energètic i concretament a les energies renovables, l'eficiència energètica i la mobilitat sostenible. Compta amb més de 40 expositros.

A l’acte inagural hi ha participat el regidor de Promoció Econòmica, Manel Rodríguez, la regidora de Sostenibilitat, Núria Bartrolich,  la directora general de l’Institut Català d’Energia, Marta Morera, Francesc Ribera, gerent del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i Joan Fuentes, conseller de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima.

 

La Fira IMPULSA, la Fira del canvi energètic neix de la necessitat d'ordenar els conceptes de transició energètica i posar en coneixement del teixit productiu i del públic general de totes les opcions que tenen disponibles per tal d'aconseguir la tant necessària transició energètica.

 Aquesta fira està organitzada per l'Ajuntament de Figueres, Institut Català d’Energia (Generalitat de Catalunya), Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, amb el suport de la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, PIMEC, ADICAE, Gremi d'instal·ladors de Girona i el gremi de promotors i constructors de Girona.

La Fira està dedicada als professionals els dies 29 de febrer i 1 de març, i el 2 i 3 de març, al públic en general, amb entrada gratuïta.

En aquest marc la fira Impulsa, la Fira del canvi energètic del 2024 es marca els objectius molt concrets, on la població i el teixit productiu pugui coneixer totes les opcions que tenen en les següents temàtiques:

 • Energies renovables:
  • Posar sobre la taula tots els tipus d'energia renovables que tenim actualment: geotèrmia, biogàs, biomassa, fotovoltaica, eòlica, hidroelèctrica, mareomotriu... conèixer i entendre cadascuna de les tipologies d'energia que podem implementar a nivell particular, empresarialment i com per part de l'administració pública pot ajudar a la població en general a entendre i acceptar aquestes energies.
 • Eficiència energètica:
  • Ens trobem en un moment de crisis climàtica on el malbaratament energètic es inviable, no podem fer la transició energètica sense disminuir la nostra despesa energètica, en aquest sentit, els aïllants, cobertores, electrodomèstics, etc. són vitals per aconseguir que arribem a assolir els objectius del 2030, a més d'estalviar en les nostres factures energètiques i fer un consum responsable..
 • Mobilitat sostenible:
  • Les ciutats i els entorns rurals cada cop estan més massificats ja sigui per la concentració poblacional a les àrees metropolitanes com per gaudir dels moments lliures en entorns naturals. En aquest sentit hem de fer les ciutats més resilients al canvi climàtic transicionant de vehicle privat al transport públic i el transport alternatiu verd (patinets, motos elèctriques..) i la progressiva transformació de la flota automobilística de motors de combustió de carburants fòssils a motors més eficients, elèctrics, híbrids o d'hidrogen.

La fira Impulsa, la Fira del canvi energètic es realitzarà a la zona firal de Figueres i comptarà amb les següents instal·lacions:

 • ZONA D'EXPOSICIÓ INTERIOR: Gran carpa de 1600 m2. on hi haurà desenes d'estands, una zona de b2b i trobada empresarial i una zona de conferències.
 • ZONA D'EXPOSICIÓ EXTERIOR: més de 5000 m2. dedicat a la mobilitat sostenible, on podrem conèixer les novetats dels cotxes elèctrics o híbrids, la mobilitat sostenible. 
 • ZONA D'OCI: a la part exterior podrem gaudir d'una zona amb food truck on descansar desprès de visitar la fira, a més s'hi realitzaran demostracions i alguna actuació de petit format.
 • CENTRE INTEGRAT FERRAN SUNYER: a les sales de conferències del Centre Intregrat Ferran Sunyer es podran veure ponències i presentacions durant tots els dies de la fira.
 • EDIFICI FISERSA: a l'auditori de l'empresa pública FISERSA es realitzaran jornades de la fira.

La Fira compta amb 10 organismes col·laboradors (Diputació de Girona, Cambra de Comerç de Girona, PIMEC Girona, ADICAE, FEGICAT (Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya, FISERSA, API Girona, Gremi d’Instal·ladors de Girona, Gremi de promotors i constructors de Girona i Col·legi d’Administradors de Finques de Girona) i una quarantena d’expositors.

Trobareu més informació a: https://www.figueres.cat/firaimpulsa