Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Està situat al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i allotjarà i assessorarà emprenedors que vulguin endegar nous projectes

Figueres inaugura l’Espai d’Innovació Empresarial, un nou pol de creativitat empresarial i emprenedoria .

Aquest divendres al migdia s’ha inaugurat l’Espai d’Innovació Empresarial de la ciutat, un nou pol de creativitat empresarial i emprenedoria situat al centre de Formació Integrat Ferran Sunyer, un entorn de formació i educació on ja hi ha instal·lats projectes clau com l’Escola Oficial d’Idiomes o el Pla de Transició al Treball.

L’Espai es convertirà en un equipament referent per als emprenedors que vulguin endegar nous projectes i per a les empreses que vulguin millorar la seva competitivitat a través de la innovació. Son 548 metres quadrats nous que compten amb sales de reunions, una desena de despatxos, aules de formació i un espai de relació.

Dins d’aquest equipament s’hi ha ubicat l’espai que allotjarà deu emprenedors en despatxos particulars que podran fer servir lliurement per desenvolupar i reforçar les seves idees de negoci. L’Ajuntament, doncs, habilita un espai únic on les empreses podran situar-se físicament al començament de la seva trajectòria. A més a més, posa a disposició dels emprenedors allotjats un acompanyament integral i exhaustiu per facilitar la consolidació dels seus projectes: suport tècnic, formació especialitzada, assessorament empresarial sectorial, etc.

Els serveis de l’Espai no només s’oferiran a les empreses ubicades al centre, sinó que serà un projecte motor per portar la innovació empresarial a totes les empreses interessades de la ciutat i la comarca. L’Ajuntament hi organitzarà càpsules, jornades de formació o sessions de mentoratge a les quals podran acudir els empresaris de la comarca amb voluntat de reinventar el seu negoci. Aquesta actuació segueix amb la línia estratègica del Govern Municipal de transformar l’economia local i modernitzar les empreses existents, especialment apostant per la diversificació de negoci, la internacionalització de les vendes, l’impuls de la competitivitat, etc.

 

Finançament del projecte

Pel que fa al finançament del projecte, la construcció de la segona fase del Centre Ferran Sunyer i la seva adequació per convertir-lo en Incubadora Vertical ha costat 946.510,36€. D’aquests, un 87,28% -- és a dir, 826.204,58€ -- han sortit de recursos municipals, i per tant han estat assumit per l’Ajuntament de Figueres. La resta, 120.305,78€, han estat assumit pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (80.203,85€) i per la Diputació de Girona (40.101,93€). Aquestes aportacions de la Diputació i el FEDER s’han emmarcat en el projecte PECT “Girona, ecosistema innovador”, en el qual participen l’Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona, la Universitat de Girona i el Consell Comarcal de la Selva, així com la Generalitat de Catalunya a través del Departament de la Presidència.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha remarcat que “volem acompanyar la creació de noves empreses que puguin liderar el canvi de model econòmic, creant ocupació de qualitat a la ciutat. A Figueres som la capital d’una comarca plena d’oportunitats en la que els vells models econòmics han de canviar. Volem empreses sostenibles i competitives, que creixin amb la ciutat i siguin actors importants en la transformació econòmica i social que hem endegat a Figueres”.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha explicat que la Diputació de Girona celebra la posada en funcionament de l'Espai d’Innovació Empresarial i l'aposta de l'Ajuntament de Figueres per impulsar iniciatives d'emprenedoria que reverteixin en activitat econòmica per la ciutat, i per a tota la comarca: Estem convençuts que aquest espai es convertirà ben aviat en un equipament referent per a les persones emprenedores que vulguin tirar endavant nous projectes i per a les empreses que vulguin millorar la seva competitivitat a través de la innovació. La reactivació econòmica del país passa per aquest tipus de propostes”.

La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, ha ressaltat que “el nou centre impulsarà la creació d’empreses en sectors emergents i TIC, fomentarà la competitivitat de les empreses del territori a través de la transferència de coneixements i metodologies, generarà nous llocs de treball i apostarà per empreses innovadores, sostenibles i competitives i diversificarà l’economia local i comarcal”.