Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres ha engegat el Programa de Control Integrat de Plagues Urbanes que se centrarà en la lluita contra plagues com ara rosegadors, aus i insectes (rates, coloms, estornells, paneroles,...).

Figueres impulsa un programa integral de control de plagues urbanes.

La finalitat del programa és reduir les espècies de plaga per sota del llindar de tolerància, nivell per sota del qual l’espècie no provoca danys econòmics, en la salut o en la qualitat de vida.

El programa oferirà un servei de control de plagues a les dependències de responsabilitat municipal i als espais públics, com edificis de titularitat pública, carrers, places, parcs, xarxa de clavegueram i enllumenat; de manera que es minimitzaran els riscos per a la salut de les persones i l’impacte en el medi ambient.  El control de plagues en el medi urbà és un aspecte de vital importància per les implicacions en la salut pública i en la qualitat de vida dels ciutadans, com ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes: "Cal controlar de forma sistemàtica i regular la població d’insectes, aus urbanes i rosegadors per evitar i minimitzar els problemes que poden causar".

El regidor ha afegit que es tracta d'un "programa molt ambiciós que ataca aspectes molt diferents i els resultats del qual es podran veure tant a curt com a llarg termini". L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip ha afirmat que el programa "respon a un reclam de la ciutadana" i ha demanat la "col·laboració i implicació de particulars en la solució de la problemàtica".

L'Àrea de Medi Ambient ha confiat el programa de control a la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, amb qui ja té un conveni per  a la prevenció i lluita contra el mosquit tigre, que aquest estiu ha donat excel·lents resultats.