Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres impulsa mesures socials per als col·lectius més vulnerables per la crisi de la COVID19.

Arran de la crisi de la COVID-19, l’Ajuntament de Figueres ha prioritzat els col·lectius més vulnerables que més pateixen aquest episodi per tal de poder donar-los resposta i poder pal·liar els efectes que està generant.

 

Recursos socials que s’ofereixen

 

Se serveixen menús per a 126 persones al Menjador Social i per a 22 persones al pavelló Rafel Mora.

Els allotjaments residencials d’urgència han passat de 4 pisos a 7 pisos.

S’ha habilitat el Centre Rosa Ymbert on s’hi acullen 5 persones.

S’ha habilitat el pavelló Rafel Mora amb la col·laboració de Càritas i Creu Roja, on actualment hi ha 22 persones sense llar.

Servei d’ajuda a domicili que atén persones grans dependents que estan a casa: en aquests moments, 34 professionals estan atenent a 134 usuaris.

Centre de distribució d’aliments: recurs que respon a la immediatesa de la demanda. S’atorguen lots d’aliments a les persones que més ho necessiten i amb expedient obert a Serveis Socials. Les persones que estan malaltes o les famílies monoparentals reben la cistella a casa.

El 100% de la plantilla dels treballadors de Serveis Socials està treballant, un total de 32 persones. Aquestes realitzen diferents tasques en 6 torns de 3 persones cadascú:

 -Atenció telefònica a través de sis línies (972 67 46 69, 972 67 64 16, 600 412 524, 670 482 417, 663742752)

-Trucades a les persones que viuen soles de més de 70 anys, en coordinació amb el Centre d’Atenció Primària (CAP).

-Portar menjar a domicilis

-Pavelló Rafel Mora

-Menjador Social

 

 S’han repartit 1300 targetes moneder per a les famílies que disposen de beques menjador.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó explica que amb aquestes mesures volem donar resposta davant aquesta situació excepcional als col·lectius més vulnerables, que son els qui més ho necessiten. Vull fer un agraïment a tot el personal de Serveis Socials de l'Ajuntament que aquests dies s'hi està deixant la pell per no deixar desatesa a cap persona”.