Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Fundació dels Oficis volen potenciar la col·laboració entre el sector públic i el sector privat per tal de coordinar la formació amb les necessitats empresarials

Figueres impulsa la taula de treball per a l’impuls de la formació professional a l’Alt Empordà.

Figueres ha fet avui la primera reunió de la taula de treball per a l’impuls de la formació professional. La taula està formada per l’Ajuntament de Figueres, el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Treball, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la Fundació dels Oficis.

 

L’objectiu de la taula és impulsar la formació professionalitzadora a la comarca. Per una banda, cobrir les necessitats presents i futures de les empreses del territori, especialment en sectors que es volen potenciar com indústria, logística i energies renovables. D’altra banda, també es prioritza poder formar als joves de manera que puguin tenir una professió futura en bones perspectives i que estiguin empoderats professionalment.

 

 

La taula es posarà a treballar en el primer projecte concret. L’última setmana d’abril  es farà el Saló dels Oficis per poder mostrar a tots els alumnes de 4t d’ESO de la comarca els oficis i les possibles professions de futur i els estudis que requereixen. Hi participaran tan empreses com centres educatius. S’està estudiant la possibilitat de fer-lo al Castell.

 

La importància d’aquesta taula és la col·laboració público privada per a la professionalització de les persones de la comarca i donar resposta necessitats real de treball que hi ha a la ciutat i a la comarca.

 

La idea és que aquesta formació es concreti en nous cicles formatius de graus superiors i també en altres projectes de formació ocupacional.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, explica que “la reactivació econòmica de Figueres passa per pensar en clau d’àrea urbana i que -a més de la millora en qualitat del comerç i el turisme- excel·lim en altres sectors clau. L’aposta és de sectors industrials per a la diversificació econòmica, per a la creació d’ocupació de més qualitat, per a fomentar i augmentar la competitivitat d’empreses i treballadors, de diversificar el nostre model econòmic i reforçar els sectors en els quals som forts”

 

El president de la Fundació dels Oficis, August Conesa, per la seva banda, ha remarcat “la importància de la col·laboració entre els sectors privats i l’administració pública per impulsar aquesta formació professional necessària i productiva, tant per a la ciutat de Figueres com per a la resta de la comarca”.

 

Aquesta taula de treball té precisament l’objectiu d’analitzar la situació de la formació professional a la comarca, promoure i difondre l’actual oferta formativa de la comarca, impulsar nous cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, potenciar la col·laboració entre el sector públic i el sector privat per tal de coordinar la formació amb les necessitats empresarials, implicar les empreses de la comarca en l’acolliment d’estudiants de cicles formatius en pràctiques i modalitat dual així com la primera edició del Saló dels Oficis.