Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els menors denunciats tindran l'opció de fer sessions terapèutiques conjuntament amb la seva família, per reconduir conductes i revertir el consum d'estupefaents. Les sessions terapèutiques seran individualitzades i estaran dirigides per professionals. N'hi haurà tres pel menor i dues conjuntament.

Figueres implementarà mesures alternatives als menors denunciats per consum d'estupefaents.

L'Ajuntament de Figueres, amb col·laboració del Departament d'interior de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, ha presentat una nova mesura alternativa a les sancions econòmiques pels joves denunciats per la Guàrdia Urbana per consum d'estupefaents al carrer. Es tracta d'una mesura encaminada al canvi dels hàbits de consum dels joves i suposa la implicació de les famílies.

Fa uns mesos, es va detectar que si bé els delictes a la ciutat estaven baixant, havien repuntat les denúncies pel consum de substàncies estupefaents a la via pública, especialment de menors d'edat. Després d'aquestes dades, l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Figueres i la Guàrdia Urbana van dissenyar aquesta mesura alternativa a la sanció econòmica amb l'objectiu de revertir conductes i implicar-hi les famílies.

A partir d'ara, un cop un jove sigui denunciat per la Guàrdia Urbana consumint droga a la via pública, aquest, tindrà dues opcions. O bé pagar la sanció habitual (entre 300 i 600 euros i subsidiàriament, ho paguen els pares) o bé acollir-se a la mesura alternativa que avui s'ha presentat.

La mesura consta de cinc sessions terapèutiques-educatives individualitzades que es realitzaran als serveis socials municipals, en les que tres seran amb el menor sol i dues amb la família. L'assistència és obligatòria i en el cas que es deixi d'assistir a alguna de les sessions, es reactiva la sanció inicial.

Amb aquesta mesura es pretén lluitar contra el consum d'estupefaents entre els joves i sobretot, revertir conductes de consum.

Segons el vicealcalde Pere Casellas ha exposat que "ens preocupa que aquest consum entre els joves i per això hem cregut necessari anar més enllà de l'acció policial i intentar implicar també a les famílies".

Segons el tinent d'alcalde i regidor de Serveis Socials, Jesús Quiroga, ha informat que "pretenem no només evitar el consum en la via pública sinó sobretot revertir conductes de consum que poden marcar a aquests joves en l'edat adulta. És el moment d'actuar a nivell pedagògic i implicant també a les famílies".