Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ajuntaments de Figueres i Girona han acordat destinar el superàvit dels trens especials de l’Onze de Setembre al Banc dels Aliments. Són gairebé 2.500 euros que es transformaran en uns 5...

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, i el de Girona, Carles Puigdemont, han fet una donació de 2.489,98 euros al president de la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques Gironines, Frederic Gómez Pardo. Aquesta quantitat, un cop deduïdes les taxes bancàries i de tramitació, és el superàvit de la venda dels bitllets dels dos trens especials que els dos consistoris van contractar per facilitar que els ciutadans i ciutadanes interessats assistissin a la manifestació de l’Onze de Setembre a Barcelona.

“La operació és perfecta" ha explicat Puigdemont "lliurarem 2.489 euros dels ciutadans de les comarques gironines que es van sumar a la iniciativa conjunta dels ajuntaments de Girona i Figueres als més necessitats. Ja vam comentar en el seu moment que les despeses del lloguer dels dos trens quedaven sufragades amb escreix pel preu del bitllet i que no costarien ni un euro als conciutadans de Girona i Figueres. A més, el resultat del benefici d’aquesta operació ha estat prou important com per poder beneficiar també a la societat gironina que ara mateix ho passa més malament i per això ens va semblar que el destinatari ideal havia de ser el Banc dels Aliments”.

Per la seva banda, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha volgut subratllar la “magnífica acceptació ciutadana” de la iniciativa del lloguer dels dos trens l’Onze de Setembre i que tant ell com l’alcalde de Girona “estàvem convençuts que estàvem atenent una sensibilitat i un desig de la immensa majoria de la comunitat de Girona i Figueres”. “L’experiència va ser molt positiva, un èxit rotund, i des del punt de vista de la gestió dels recursos públics hem estat rigorosos”, ha afegit.

Per últim, el president de la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques Gironines, Frederic Gómez Pardo, ha agraït aquesta donació de la ciutadania de Girona i Figueres “en nom de tots els voluntaris que així veuen reconeguda la seva tasca” i ha explicat que aquesta donació es transformaria “ràpidament” en 5.000 quilos d’aliment per als més necessitats.