Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres va guanyar divendres a Mollet del Vallès la màxima distinció dels premis Viles Florides amb quatre Flors d'Honor, un reconeixement que situa la ciutat entre les onze millors Viles Florides del país.

Figueres guanya un any més la màxima distinció dels premis Viles Florides amb quatre Flors d'Honor.

El regidor de Serveis i Qualitat Urbana, Quim Felip, va recollir el premi a la gala Flors d'Honor 2017 que es va celebrar al Teatre Municipal de Can Gomà, en un acte presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Des de fa sis anys, la ciutat de Figueres forma part de Viles Florides, un projecte promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalimua (CHOC), que distingeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds, i posa en valor la riquesa natural i paisatgística del país.

Figueres es troba entre els 11 municipis que encapçalen el rànquing del moviment Viles Florides, juntament amb Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d´Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

El jurat del concurs, que anualment certifica els distintius, està format per professionals especialitzats dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i d'altres àmbits, i té en compte aspectes i valors com la millora de la qualitat de vida dels veïns, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciaició social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental, o el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat.

El regidor de Serveis Urbans i Qualitat Urbana, Quim Felip, destaca que gràcies a la feina de la brigada de Parcs i Jardins de l'Ajuntament i Ecoserveis, encapçalada per Emili Gispert, Figueres es troba entre les millors Viles Florides del país des de fa 6 anys.

El projecte Viles Florides va començar amb només 17 poblacions participants, i enguany s'ha arribat a la xifra de 118 municipis.