Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els carrers de Figueres continuen guanyant espai públic per als vianants gràcies a la col·laboració entre l’administració pública i el sector pri...

A canvi, els negocis poden ocupar part de l’espai per a instal·lar-hi una terrassa.

Fins avui ja són nou els establiments que s’han acollit a la iniciativa, ampliant en 270 m2 les voreres. El propers mesos s’executaran quatre projectes, que significaran una ampliació de 205 m2 més. En resum, la ciutat haurà guanyat 475 m2 quadrats d’espai públic -entre voreres i terrasses- per als vianants des del començament de la iniciativa. De moment, l’Ajuntament ha decidit aplaçar l’execució de quatre projectes a l’espera de rebre documentació més detallada.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la iniciativa com un exemple que “es poden fer projectes que ajudin a reactivar l’economia. I més a Figueres, una ciutat molt orientada al sector serveis”. Felip, però, afegeix que “l’aspecte més important pel és el guany de metres quadrats que els vianants han aconseguit a l’espai públic”.

A part, des de l’any 2008, el Govern municipal ha destinat 675.000 euros en la millora de prop de 10.000 metres quadrats de vorera.