Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Se'n distribuiran 2000, a partir de divendres, a l'Ajuntament, l'OMAC, a FISERSA, al Consell Municipal de Vilatenim i als Centres Cívics Joaquim Xirau i Creu de la Mà

Figueres fomenta l’estalvi d’aigua domèstica repartint gratuïtament airejadors per les aixetes.

L'Ajuntament de Figueres repartirà gratuïtament a partir de divendres, 16 de febrer, 2.000 airejadors per rebaixar el consum en aixetes domèstiques.      Aquests es distribuiran a l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà (OMAC), a l'Ajuntament, a la seu de FISERSA, al Consell Municipal de Vilatenim i als Centres Cívics Joaquim Xirau i Creu de la Mà, en el seu horari habitual d'obertura.

 

Aquesta és una acció més de les diverses que l’Ajuntament ha anat posant en marxa des de l’entrada en emergència per sequera el passat mes de setembre.

 

Algunes d'aquestes són l'ús d'aigua freàtica de la mina  del Parc de les Aigües per a la neteja de carrers, la utilització de l’aigua regenerada de la depuradora (EDAR) per a usos municipals no només mentre duri el període de sequera, sinó com a política d’estalvi d’aigua present i futura de l’Ajuntament. S’utilitza per al reg a les zones verdes urbanes (parcs, camps esportius i similars), neteja de carrers, sistemes contra incendis i utilització en obres. Aquesta mesura permet continuar realitzant, davant la situació d’emergència per sequera, les tasques de neteja i reg de caràcter urbà i serveix per estalviar aigua freàtica.

 

Una altra de les accions és la cerca de nous pous com el freàtic de la Ronda sud des del mes de setembre o la posada en marxa d'un reglament sancionador.

 

També s’ha realitzat una campanya  per tal de reduir el consum d’aigua, que ha suposat un estalvi del 30%, amb operatius per fer front al frau en el subministrament d’aigua i la regularització de contractes, i del control de consum a través dels comptadors d’aigua.

 

 

La regidora de Medi Ambient, Núria Bartrolich, explica que "davant l’escassetat d’aigua hem de ser conscients que les mesures que prenem com a ajuntament no han de ser mesures únicament per afrontar l’actual situació d’emergència, sinó mesures permanents d’estalvi d’aigua en tots els serveis municipals i també entre la població".