Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es tracta d’espais dedicats a cinc dones referents per a la ciutat: Maria Perxés Santomà, Montserrat Minobis Puntonet, Pilar Heras Trias, Mei Rahola de Falgàs i Àngels Santos Torroella La feminització del nomenclàtor és un dels compromisos del Govern de la ciutat

Figueres feminitza el nomenclàtor de carrers i places de la ciutat amb cinc noms de dones.

Figueres feminitza cinc noms de carrers de la ciutat. La Comissió del Nomenclàtor, formada per representants de tots els grups municipals i una representació civil ha  acordat dedicar a cinc dones que han estat referents de la ciutat espais de la ciutat en reconeixement a la seva tasca professional, social i cívica.

Es tracta de les següents dones:

Plaça de Maria Perxés Santomà (1927-2015), bibliotecària, a l’espai situat a la confluència de l’avinguda Olímpria, carrer de Glòria Compte i pujada del Castell.

Plaça de Montserrat Minobis Puntonet (1942-2019), periodista i escriptora, a l’espai situat a la confluència entre el carrer d’Elx i l’avinguda Perpinyà

Jardins Pilar Heras Trias (1954-2019), pedagoga i educadora, a espai situat a la confluència dels carrers de les Salines i de Montgó, al costat de la plaça de la Mare de Déu del Mont.

Placeta de Maria del Remei (Mei) Rahola de Falgàs (1897-1959), fotògrafa, a l’espai situat entre els edificis dels carrers Banyuls, del Pení, de la Massana i de l’Albera.

Placeta d’Àngels Santos Torroella (1911-2013), pintora i artista gràfica, a l’espai situat entre els edificis dels carrers de Cuixà, del Pení, del Puig Rom i de l’Albera.

Des de la regidoria de Cultura s’ha buscat la ubicació dels diferents espais.

Feminitzar el nomenclàtor de la ciutat és una de les prioritats del Govern, per tal de fer un reconeixement a les dones que fins ara han estat invisibilitzades i avançar perquè la diferència numèrica entre carrers i places dedicats a dones es vagi igualant amb el nombre de carrers que hi ha dedicats a homes.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i regidora de Feminismes i Drets Civils, explica que l’objectiu “és posar en valor els referents femenins de la ciutat, que fins ara no han estat reconeguts. Volem fer un reconeixement al valor que ha portat la dona en aquesta societat, i a la ciutat, que són moltes, i que destaquen en diferents camps”.