Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot i que la fase d'alerta es manté fins dilluns, les afectacions a la ciutat han estat mínimes i es fa un balanç positiu del protocol que s'ha aplicat aquests dies

Figueres fa balanç de l'episodi de tempestes provocades pel temporal Glòria.

L'Ajuntament de Figueres ha realitzat avui un balanç del temporal Glòria que ha afectat el país al llarg d'aquesta setmana. Tot i que es manté la fase d'alerta fins el dilluns 27 de gener, bàsicament per precaució i per si cal acollir veïns de poblacions de l'entorn, les afectacions a la ciutat han estat mínimes a nivell material. Si que hi ha hagut afectacions com el tancament de les escoles durant dos dies o la supressió d'algun esdeveniment.

La principal preocupació del govern de la ciutat durant aquest episodi  ha estat el seguiment de l'evolució del cabal del riu Manol i el possible desbordament al seu pas per Vilatenim, que finalment no s'ha produït. Durant aquests dies, el Manol ha arribat a tenir un cabal màxim de 80m3/s.

Al llarg de l'episodi, el dispositiu de seguiment que s'ha liderat des de la Guàrdia Urbana de Figueres, ha comptat cada dia amb 22 agents de mitjana durant el matí i 11 durant la nit. A més del suport dels membres de Protecció Civil.

La reunió de balanç s'ha realitzat a la sala de comandament de la Guàrdia Urbana i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, el vicealcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, l'inspector de la Guàrdia Urbana Josep Mª Riera i altres sotsinspectors de la Guàrdia Urbana.