Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'han instal·lat 40 panots que guien els visitants pels punts més emblemàtics relacionats amb Dalí El projecte està impulsat pels Amics del Museu Dalí

Figueres estrena un itinerari de panots de formigues per unir la ciutat amb el món de Dalí.

Figueres ha estrenat un itinerari que connecta els punts de la ciutat relacionats amb Salvador Dalí. A través d'una ruta de panots de formigues, els visitants podran arribar fins a punts emblemàtics vinculats a Dalí, com la seva casa natal o el Teatre Museu Dalí. L'objectiu és donar a conèixer més llocs emblemàtics relacionats amb el geni a banda del conegut Museu Dalí.

El projecte ha estat impulsat pels Amics del Museu Dalí i ha estat executat per l'Ajuntament de Figueres. També té el suport de les guies turístiques de Figueres. La tria de les formigues per fer de guies s'ha escollit perquè es tracta d'un dels insectes més presents de la iconografia daliniana.

En total s'han instal·lat 40 panots que guien els visitants des de l'Oficina de Turisme i des de l'estació de tren convencional cap als espais més emblemàtics i al Teatre Museu, guiats per les antenes de les formigues dalinianes. 

L'itinerari de Panots-Ruta Dalí té com a finalitat la de difondre la imatge i les activitats museístiques del Teatre Museu Dalí de Figueres i connectar-lo amb la resta de la ciutat. 

S'han col·locat diferents tipologies de formigues. El projecte, liderat pel dissenyador Jordi Palmada i l'arquitecta Misse Coll, inclou tres tipus diferents de panots: uns més grans se situen als punts d'inici del recorregut (20 cm) ; uns més petits (14 cm), distribuïts al llarg de la ruta; i uns laterals (formiga trepadora), situats a les parets d'edificis rellevants com la Casa natal.

Les peces estan realitzades en planxa de llautó polit de 2 mm de gruix, perforades amb làser i soldades. Les peces anomenades formigues trepadores tenen de base una planxa d'acer inoxidable en 2 mm de gruix i son plegades. El llautó és pur i polit amb raspall sense cap tractament químic i no necessitarà cap manteniment amb el trepitjar de la gent sinó que les peces s'aniran polint mes.

Aquesta és una primera fase perquè la idea és ampliar la ruta fins a arribar a altres espais relacionats amb Dalí.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha remarcat el valor d'aquesta ruta que "relliga la ciutat amb Dalí. Dalí és un dels grans referents i amb rutes com aquesta el que fem és potenciar-lo encara més donant a conèixer llocs emblemàtics de la ciutats relacionats amb Salvador Dalí".