Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres és una de les ciutats de la demarcació de Girona amb més usuaris de teleassistència. Un 6,68% dels habitants de més de 65 anys estan coberts per aque...

Aquesta és una de les dades que s'han fet públiques aquest matí, en el decurs d'un balanç del servei a l'Ajuntament de Figueres, en el que hi han assistit l'alcaldessa Marta Felip, la regidora de Benestar Social, Dolors Pujol, i la diputada d'Acció Social de la Diputació de Girona, Imma Colom.

L'Ajuntament gestiona el teleassistència des del 2008, a través d'un conveni amb la Diputació de Girona. Anteriorment, el servei l'oferia directament la Creu Roja. Des del 2008 el nombre d'usuaris ha crescut de forma constant: s'ha passat de 117 usuaris el primer any, al 427 a desembre de 2012. Precisament l'any passat es van rebre 146 noves sol·licituds, és a dir una mitjana de 12 demandes al mes. Per contra els mesos que hi hagut més baixes se n'han compatibilitzat cinc. El creixement net d'usuaris l'any passat va ser de 111.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat "la consolidació i creixement d'un servei que va més enllà de l'atenció en cas d'urgència. S'ha d'explicar que la part més important del teleassistència és l'acompanyament, el seguiment que els tècnics municipals i els operadors fan a tots els nostres usuaris. Fins al punt que més del 70% de les trucades són dels professionals cap als usuaris".

A més, l'alcaldessa ha recordat "la necessitat de fer polítiques per tractar amb una cura especial als infants i a la gent gran. Uns són el futur, i  els altres, pel que han representat per a tots, es mereixen tot el nostre respecte i atencions. I si amb aquest timbre que els oferim amb aquest servei els podem fer d'alguna manera una certa companyia, els podem donar una certa seguretat i els podem millorar el seu dia a dia, em dono per satisfeta".

Gestió de les trucades i perfils del usuaris
Només 319 de les 17.722 trucades gestionades el 2012 van ser per urgències. Un 70% de les comunicacions eren dels operadors per fer un seguiment dels usuaris; felicitar els aniversaris o, entre d'altres, recordar visites al metge.

Pel que fa al perfil dels usuaris, a Figueres un 83% són dones. Del total, un 78% són majors de 80 anys; un 21% tenen entre 66 i 79; i només un 1% té menys de 65 anys. Finalment destacar que dels 427 usuaris, el 67% viuen sols; el 27% viuen amb una persona, mentre que la resta o fan amb dues o més persones.

Imatges
·Les primera imatge és de la roda de premsa que s'ha fet aquest matí a l'Ajuntament, encapaçalada per l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, on s'ha fet un balanç del teleassistència a la ciutat.

·La segona imatge és de la visita al domicili de la sra. Mercè Coll, una de les 427 persones que tenen el servei a Figueres. La sra. Coll està acompanyada de la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Figueres, Dolors Pujol, i la diputada d'Acció Social de la Diputació de Girona, Imma Colom.

· Descarrega't el dossier amb el balanç de les dades del teleassistència del 2012