Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat de Figueres donarà la benvinguda al Nadal demà dissabte, 1 de desembre. Per fer-ho s’han preparat diferents activitats com l’encesa dels llum dalinians; una ...

L’obertura i inauguració del Mercat de Nadal es farà a les 17.30 h a la plaça de l’Ajuntament, un espai que acollirà el tradicional mercat tots els caps de setmana, festius i vigílies de festiu del mes de desembre. Per la seva banda, els llums de Nadal s’encendran a les 18 hores, des de la mateixa plaça de l’Ajuntament. Un acte que culminarà amb una cantada de nadales a càrrec d’alumnes de l’escola Temps de Música.

Llums dalinians i sostenibles
Recordar que des del 2008 el Govern municipal ha pres diferents decisions per estalviar en el cost econòmic i energètic dels llums dalinians de Nadal. En l’aspecte econòmic el 2008 el seu muntatge va costar 208.000 euros, mentre que aquest any no arriba als 49.000 euros, amb el muntatge i transformació de 135 figures de filament lluminós a LED. Precisament, aquest Nadal totes les llums són de LED, pel que culmina el canvi a aquesta tecnologia que va començar el 2008. Enguany s’ha decorat la ciutat amb 259 figures dalinianes, que estaran en funcionament des de l’1 de desembre fins al 6 de gener.

Altres activitats
Aquest dissabte s’han previst altres activitats a la ciutat. El terrat del Museu del Joguet de Catalunya, s'hi farà el grafit corresponent al premi del concurs de grafits que va celebrar-se a Figueres el cap de setmana del 7 i 8 de juliol. Una activitat co-organitzada pel Museu del Joguet -que va voler cedir aquest espai en el marc del seu trentè aniversari—, l'associació Brefig, i el servei de Joventut de l'Ajuntament de Figueres. Tot i que l’acte durarà tot el dia, a les 13 hores, es farà una trobada amb els responsables de la iniciativa.


Totes aquestes activitats les pots consultar en un programa on es recullen els actes que s'organitzen tradicionalment per aquestes dates.
Clica i descarrega't el programa d'activitats de desembre i gener.

Els propers dies es publicarà el calendari d'activitats organitzades per a famílies i els més menuts durant les festes nadalenques. Un programa que s'il·lustrarà, com és tradicional, amb dibuixos d'alumnes de P5 de Figueres.