Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'acte d’inauguració de la Campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”, ha comptat amb la participació del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i del representant del Banc de Sang i Teixits a Girona, Jordi Vila

Figueres dóna el tret de sortida de la campanya 'Els bombers t'acompanyen a donar sang'.
En l'acte d'inauguració, Gendrau ha destacat la consolidació de la Campanya, que enguany arriba a la seva tercera edició. Igualment, ha posat en valor l'Ajuntament de Figueres i les diverses entitats municipals que han fet possible una jornada com la d'avui. El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha agraït l'organització i la participació dels bombers que, de forma absolutament voluntària,  dinamitzen la Campanya.
 
Al llarg de tot el dia, i fins a les vuit del vespre, s’han programat un seguit d’activitats i actuacions per donar un caire festiu i, alhora, instructiu a la jornada.
 
Així, hi ha hagut una exposició de dos vehicles especials dels Bombers de la Generalitat, concretament un camió autoescala i un altre vehicle bimodal (ferroviari). També s’han organitzat diverses activitats lúdiques, com per exemple dianes d’aigua, circuits de fum i un espai on els més menuts han pogut dibuixar.
 
De la seva banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat una ambulància; mentre que la Guàrdia Urbana de Figueres i Protecció Civil han aportat un vehicle de les seves respectives unitats.
 
Al matí s’han fet demostracions de rescats en accidents de trànsit, en col·laboració amb el SEM i el grup DEA de la Fundació Salut Empordà de l’Hospital de Figueres, que han aprofitat per explicar com hem d’actuar davant una aturada cardíaca i han mostrat com fer les maniobres de reanimació.