Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tindran llocs els dies 6, 8, 23, 28 i 30 de desembre

Figueres dona a conèixer la història dels llums de Nadal dalinians a través de visites guiades.

A partir de demà dimecres tornen les visites guiades per conèixer la història del llums de Nadal dalinians que hi ha instal·lats a la ciutat. Es tracta de llums inspirats amb dibuixos de Salvador Dalí. Hi trobem figures com ales, l’àngel, campanes de sucre, el cargol, corall, corts, formigues, dona del calaix, embrió, infanta, mae west, papallones i quixots.  En total se n’han instal·lat 131, que homenatgen el geni Empordanès durant els dies de Nadal.

Hoechst, una empresa farmacèutica alemanya, va encarregar al pintor figuerenc Salvador Dalí il·lustrar felicitacions de Nadal durant dinou anys seguits. L'empresa enviava aquestes il·lustracions als seus clients, metges i farmacèutics.

Per fer aquestes felicitacions, l'artista va escollir un element comú i universal per a totes elles. Dalí va fer les il·lustracions d'aquestes postals de Nadal utilitzant tècniques molt diverses i, a més a més, les va acompanyar d'un petit text manuscrit. Els textos de Dalí, aporten de primera mà més informació per completar el seu significat.  

Les felicitacions són com petites cròniques de cada any i temporada.  El motiu central és l'avet, amb diferents decorats, amb branques d'ales, campanes o cues de bacallà, i en les composicions apareixen també papallones, triades per la seva simetria.

De les dinou postals de Nadal que va fer el pintor, dotze estan representades en llums de Figueres.

Les visites, que comencen a les 6 de la tarda, són gratuïtes, però el nombre de places és limitat. Cal inscriure’s  prèviament a l’Oficina de Turisme (turisme@figueres.org).

Mapping de Nadal els dies 6 i 8 de desembre

Aquests dies també es podrà veure el mapping de Nadal a la plaça Josep Pla. Tindrà lloc el dimecres, 6 de desembre i divendres, 8 de desembre, a partir de les 6 de la tarda i fins les 9 del vespre, amb projeccions cada 30 minuts.

Tota la programació de Nadal de la ciutat  s’ha unificat i es pot consultar a figueres.cat/nadal.