Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest any s'han comptabilitzat 402 sancions administratives respecte a les 211 de l'any passat donat l'increment en la pressió de la Guàrdia Urbana contra l'incivisme

Figueres dobla les sancions per incivisme en un any.

El cos de la Guàrdia Urbana de Figueres ha intensificat durant els mesos d'estiu els esforços per a donar compliment a les ordenances de civisme de la ciutat. Per aquest motiu, durant el període compres entre els mesos de juliol, agost, setembre i octubre, el cos policial ha imposat fins a 402 infraccions administratives, un increment del 90,52% respecte al mateix període de l'any passat, on es van comptabilitzar 211 fets administratius sancionats.

Del conjunt d'actuacions portades a terme pels agents de la Guàrdia Urbana durant els mesos d'estiu a Figueres, destaca l'increment de 49 a 106 denúncies relacionades amb el consum o la tinença de substàncies estupefaents, el que representa un augment del 116,32% respecte a l'any 2018. En aquest mateix sentit, s'han doblat les denúncies per pertorbar el descans dels veïns de la ciutat, elevant-se de 12 infraccions per l'any 2018 a les 24 denúncies d'enguany.

També han augmentat les denúncies imposades per embrutir la via pública i llençar escombraries fora de l'horari establert, que han crescut d'un únic fet l'any 2018 a les 27 denúncies imposades aquest any, gràcies a la campanya d’inspecció i control dels punts de recollida d’escombraries de la ciutat iniciada en els darrers mesos.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, ha constatat que "són un reflex de la voluntat del Govern municipal per mantenir una pressió sostinguda de la Guàrdia Urbana per lluitar contra l'incivisme a la ciutat".

A més, Casellas ha ressaltat que "donada la constatació de les xifres de consum de substàncies estupefaents entre menors els menors d'edat, aquesta problemàtica ens ha de preocupar i, per això, fem una crida perquè les famílies col·laborin amb accions educatives per prevenir i dissuadir aquests fets dins l'àmbit familiar".