Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consistori ha arribat a un acord amb la Generalitat per a una cessió anticipada dels terrenys

Figueres destinarà la zona de l’entorn de l’antiga presó a espai verd.

L’Ajuntament de Figueres ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya per a la cessió anticipada dels terrenys de l’entorn de l’antiga presó de Figures. L’espai, de 5.730 metres quadrats es destinarà a espai verd. Serà un espai obert per a la ciutadania, una zona que els ciutadans de Figueres i els veïns del barri guanyaran a la ciutat per passejar i gaudir.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha remarcat que “Figueres ha de guanyar en qualitat de vida, i els espais verds són imprescindibles. Amb aquest espai, s’esponjarà el barri i es donarà resposta a aquesta manca d’espais verds, tal i com indica ja el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que s’aprovarà inicialment properament”.

 

Un dels aspectes important que comporta aquesta cessió i obrir aquest espai és que comporta la oportunitat de connectar aquesta zona amb la plaça vila d'Ordis.

 

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, ha explicat que “ara toca fer el tràmit administratiu, però els serveis d’Urbanisme ja tenen l’encàrrec per dibuixar un projecte que compleixi amb els requisits. Un projecte urbanístic que també es portarà als òrgans de participació ciutadana perquè els veïns del barri també hi puguin dir la seva sobre aquesta l’obertura d’aquest espai verd a tota la ciutat”.