Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pla educatiu entorn s'ha presentat a l'auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport, on l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha encapçalat una trobada on s'han convocat persones vin

Recordar que el Govern municipal ha decidit, des d'aquest curs i fins el 2014-2015, impulsar a tota la ciutat les polítiques de cohesió, consolidació del català com a llengua d'ús habitual i educació intercultural en l'àmbit de l'ensenyament. En resum, es tracta d'estendre els eixos bàsics del pla educatiu entorn i que des del 2006 s'havien centrat a dues escoles: Anicet de Pagès i, Pous i Pagès, respectivament.   

Marta Felip destaca que el pla educatiu entorn potencia el treball en xarxa a Figueres i també internament a nivell municipal. "Estem especialment satisfets perquè per primera vegada hem estès a tots els centres educatius de la ciutat i, també per primera vegada, ho hem fet a partir d'una actuació educativa que inclou tots els serveis que conformen l'àrea de Serveis a les persones. És a dir, esports, cultura, acció cívica, serveis socials i educació. El resultat final és un projecte que preveu 69 actuacions, amb un pressupost que arriba gairebé als 470.000 euros només aquest any".

Alguns dels projectes són ajuts en l'esport en edat escolar; activitats d'acció cívica; funcionament del centre obert; o ajuts en la compra de llibres escolars, entre molts d'altres.

Implicació de la ciutadania
Des del Govern municipal, a més de fixar i pressupostar les polítiques, es considera molt important l'acte al Cercle Sport, per implicar a tota la família educativa de Figueres en el pla educatiu entorn i aconseguir un veritable treball en xarxa. Els anteriors plans han permès que Figueres materialitzés activitats com el Projecte Rossinyol en col·laboració amb la UdG; el Projecte infància i Família; l’obertura de biblioteques escolars fora d’horari lectiu o, entre d’altres, la iniciativa de patis oberts.