Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’han contractat diverses empreses externes de neteja per garantir els serveis mínims, que fins ara no s’havien complert

Figueres decreta la situació d’emergència sanitària per evitar riscos arran de la vaga d’escombraries.

Fa uns dies l’Ajuntament de Figueres va iniciar els tràmits per aturar la vulneració al dret a la salut pública, el dret a l’accessibilitat i el dret a la higiene, tots vulnerats al no complir amb els serveis mínims. L’Ajuntament va demanar empara a la Generalitat de Catalunya per protegir els drets de la ciutadania. El Departament de Salut de la Generalitat, que ahir es va personar a Figueres, ha acreditat la situació d’insalubritat i de perill sanitari que la ciutat està patint i ha autoritzat a l’Ajuntament per prendre mesures extraordinàries per netejar i posar ordre als carrers de Figueres.

 

Ahir, divendres 5 de maig, es va decretar la situació d’extraordinària necessitat per risc de salut pública a Figueres. Seguidament, des del govern, es va prendre la decisió de contractar a diverses empreses externes de recollida de residus i de neteja que des d’avui a les sis del matí estan netejant la ciutat amb un dispositiu sense precedents. D’aquesta manera garantim que els barris i carrers de Figueres estiguin nets, tal com marquen els serveis mínims decretats per la Generalitat.

 

Dissabte 6 de maig del 2023