Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'objectiu és coordinar les diferents accions de solidaritat i suport al poble ucraïnès així com gestionar l'arribada de persones refugiades a la ciutat

Figueres crea el Comitè de Coordinació per la situació a Ucraïna .

L'Ajuntament de Figueres ha creat i ha reunit avui el Comitè de Coordinació per la situació a Ucraïna. Està format per l'Ajuntament de Figueres (amb les àrees de Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Nova Ciutadania), la Fundació Salut Empordà, Càrites, Creu Roja, Col·legi d'Advocats i membres de la comunicat ucraïnesa i amb la participació de la Generalitat.

 

L'objectiu és coordinar la possible arribada de persones refugiades a la ciutat així com donar suport al poble ucraïnès amb la recollida de material humanitari i altres accions.

 

Figueres és una de les primeres ciutat important que es troben les persones refugiades quan arriben a Catalunya. L'Ajuntament s'ha coordinat internament per atendre'ls i també s'ha coordinat amb la comunitat ucraïnesa per poder atendre les seves necessitats.

 

Figueres organitzarà dos tipus d'atenció: una atenció d'arribada i de primera acollida per poder detectar les necessitats immediates i en una segona fase, donar resposta a la resta de necessitats.