Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mesura s’iniciarà el cap de setmana del 17 de juliol i l’objectiu és garantir el distanciament social durant els mesos que hi ha més afluència de visitants a la ciutat

Figueres convertirà la Rambla en una àrea prioritària per a vianants els caps de setmana d’estiu.

L’Ajuntament de Figueres restringirà el pas de vehicles a la Rambla durant els caps de setmana d’estiu. Aquesta és una mesura per garantir el distanciament social i afavorir els desplaçaments a peu durant els mesos que hi ha més afluència de visitants a la ciutat en una de les zones més concorregudes de visitants.

L’horari de tancament de la Rambla serà des del divendres a les 3 de la tarda fins el diumenge a les 9 del vespre, restant obert des de les 9 del vespre fins les 9 del matí.

L’altre motiu de restricció del pas de vehicles és dinamitzar l’activitat comercial, cultural i gastronòmica de la ciutat en els moments més àlgids: divendres, dissabtes i diumenges. La mesura s’emmarca en el pla de recuperació econòmica de Figueres.

 

Hi haurà senyalització a totes les entrades de carrers que conflueixen amb la Rambla i s’ha habilitat un canal de comunicació obert a tots els veïns i veïnes per atendre consultes (alcaldia@figueres.org).

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó ha explicat que “ara toca preservar la salut però evidentment també toca preservar la salut social i econòmica de la ciutat, i amb aquesta mesura de donar prioritat als vianants en una de les zones de la ciutat amb més afluència de visitants, és del tot necessari.”

 

La mesura s’emmarca en la voluntat que té el govern de la ciutat de Figueres de fomentar les àrees prioritàries per a vianants, crear més aparcaments dissuasius a l’entorn de l’anella perimetral que permeti l’accés al centre de la ciutat en un temps comprès entre els 5 i 10 minuts, la recomanació de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu al vehicle o l’aposta per l’ús del transport públic per accedir al centre de la ciutat.

 

El regidor de Mobilitat, Xavier Amiel, per la seva banda, ha explicat que “la voluntat és adaptar la ciutat a la nova realitat, per tal de garantir la seguretat i fomentar l’eix comercial de Figueres”.

 

El pas de vehicles ja s’ha restringit a la Rambla en esdeveniments com ara Sant Jordi, l’Acústica o la Mostra del Vi.