Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Així, a partir de dilluns vinent entra en servei la nova línia RG1 que connectarà directament les comarques del Maresme, la Selva, el Gironès i l’Alt Empordà amb 16 trens de ...

D’aquesta forma, 8 trens que ara acaben el trajecte a Maçanet de la Selva s’allarguen fins a Figueres, estació on s’iniciaran també les 8 expedicions en sentit Blanes, Girona i Mataró.

Els nous trens, sumats als que actualment ja disposen tots aquests municipis de la demarcació, permetran disposar de freqüències de pas d’entre 30 minuts i una hora, segons l’estació i la franja horària. Així mateix, entre Figueres i Girona amb Blanes i Mataró i Blanes amb Girona i Figueres, fins ara inexistent, es cobreix amb una freqüència d’un tren cada dues hores.

Per tant, sumant tots els serveis de tren, a partir del dia 24, a les estacions de Riudellots, Fornells de la Selva, Celrà, Bordils-Juià, Sant Jordi Desvalls, Camallera, Sant Miquel de Fluvià i Vilamalla hi haurà 32 expedicions diàries.

Això suposa un increment del servei del 100% respecte l’oferta actual que és de 16 trens. A la resta d’estacions, on també s’hi aturen els serveis de mitja distància, hi haurà 60 expedicions al dia en els casos de Figueres i Flaçà, i 62 a les estacions de Girona, Caldes de Malavella, Sils i Maçanet de la Selva.

Els horaris dels nous serveis s’han dissenyat per complementar l’oferta actual i per oferir la possibilitat d’arribada a Girona i Figueres en unes hores adequades per atendre, principalment, les necessitats de mobilitat per motius de feina o d’estudis.

D’altra banda, els usuaris dels serveis AVE a les estacions de Girona i Figueres disposaran de la possibilitat de fer ús de l’anomenat “Combinat rodalies”, que amb el bitllet del tren AVE permet obtenir el bitllet per a la utilització dels nous serveis ferroviaris de rodalia R1 de Girona.