Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Coincidint amb el dia de mercat, dijous, 25 de març, es muntarà una parada per conscienciar sobre el valor de l’aigua a la plaça Doctor Ernest Vila

Figueres commemora el Dia Mundial de l’Aigua amb el repartiment d’ampolles d’aigua de Figueres .

Avui, 22 de març, es commemora el Dia Mundial de l’Aigua. L’edició d’enguany vol potenciar el que significa l’aigua per a les persones, el seu veritable valor i de com podem protegir millor aquest recurs vital.    

Per celebrar-ho, l’Ajuntament de Figueres i l’empresa pública Fisersa, repartirà ampolles d’aigua de Figueres. Dijous, 25 de març, coincidint amb el mercat de la fruita i la verdura, es muntarà una paradeta a la plaça Doctor Ernest Vila (a la font lluminosa) amb l’objectiu de conscienciar sobre el valor de l’aigua i la importància de beure aigua de l’aixeta, ja que és un hàbit saludable, econòmic i ecològic. La parada s’instal·larà de les 9 del matí a la 1 del migdia. També se sortejarà un mes gratuït d’aparcament a les zones blaves de la ciutat.

A banda de promoure que es begui aigua de l’aixeta, es vol donar a conèixer la bona gestió i tractament de l’aigua potable al municipi a través de l’empresa municipal Fisersa. Fisersa és una de les primeres empreses públiques a l’hora de gestionar l’aigua, amb més de 100 anys de gestió pública de l’aigua a la ciutat. Fisersa és l’encarregada de la gestió i del tractament de l’aigua potable al municipi, amb l’aigua procedent majoritàriament de la serra de les Salines i del puig de Bassegoda gràcies a l’embassament de Boadella.   

Fisersa també treballa també per la sensibilització i conscienciació del cicle de l’aigua, i per aquest motiu, coincidint l’any passat amb el dia mundial de l’aigua, es va dissenyar un mural il·lustratiu sobre el cicle de l’aigua, fet per l’artista figuerenca Wäwä.