Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’han organitzat diferents tallers, xerrades, documentals, una cadena reivindicativa feminista i una lectura del manifest

Figueres commemora el 8M amb un programa d’activitats durant tot el mes  .

El pròxim 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona i des de l’Ajuntament de Figueres, s’ha confeccionat un programa d’actes per commemorar aquest dia de reivindicació del feminisme i de denúncia del masclisme.

Els principals actes tindran lloc el mateix dia 8 de març.

A les 10:30 amb els centres educatius d'educació primària de la ciutat es farà una plantada de flors al Parc Bosc. El mateix dia de les 16.00 a les 18.00h la plantada de flors estarà oberta a tothom que hi vulgui participar. S’ha escollit com emplaçament el Parc Bosc, ja que s’hi troba la primera plaça amb nom de dona que es va inaugurar el març del 2020, Plaça Isabel Clara-Simó.

A les 13:00h a la plaça de l'Ajuntament tindrà lloc l'acte institucional amb la lectura del manifest.

Com cada any, per commemorar el Dia Internacional de les Dones, l'Ajuntament de Figueres convoca el premi 8 de març Maria Rosa Ymbert a la Sala de Plens i es farà entrega dels premis el mateix dia a les 18.00h.

Durant el cap de setmana s’inauguraran diferents places que formen part del nomenclàtor feminista, que té l’objectiu de visibilitzar dones reconegudes en diversos àmbits.

 

El divendres 10 de març a les 10h s’inaugurarà la Plaça de Maria Perxés Santomà, Maria Perxés va ser una bibliotecària empordanesa, que va treballar a la Biblioteca Fages de Climent. La plaça es situa a la confluència de l’avinguda Olímpia, carrer de Glòria Compte i pujada del Castell.

 

El dissabte 11 a les 17h s’inaugurarà la Placeta Carmela Juárez. Carmela Juárez va ser una activista del barri i la primera presidenta de l’Associació de Veïns del Juncària Parc Bosc. L’espai es situa entre el carrer Doctor Pasteur i el carrer de Cresques Elies.

 

El diumenge 12 es farà la inauguració de 3 places i uns jardins:

 

Plaça de Montserrat Minobis Puntonet: periodista i escriptora compromesa amb els valors feministes i republicans. La plaça està situada entre edificis a la confluència entre el carrer d'Elx i l'avinguda de Perpinyà.

Placeta de Mey Rahola de Falgàs: Fotògrafa, és considerada l’única dona que va fer-se un lloc en els estimulants ambients de la fotografia amateur dels anys trenta a Catalunya. A l'espai situat entre els edificis dels carrers de Banyuls, del Pení, de la Massana i de l'Albera.

Placeta d'Ángeles Santos Torroella: pintora i artista gràfica. A l'espai situat entre els edificis dels carrers de Cuixà, del Pení, del Puig Rom i de l'Albera.

Jardins de Pilar Heras Trias: pedagoga i educadora figuerenca. A l'espai públic situat a la confluència dels carrers de les Salines i de Montgó, al costa de la plaça de la Mare de Déu del Mont.

 

Figueres, 1 de març de 2023