Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dilluns s’ha presentat la campanya de comunicació i els actes per commemorar l’efemèride

Figueres commemora el 75è aniversari de la fundació del Museu de l’Empordà i dels 50 anys de la ubicació a la Rambla.

Figueres ha presentat aquest dilluns els actes de commemoració del 75è aniversari de l’acord de ple amb el qual es va crear el Museu de l’Empordà i dels 50 anys de la ubicació de la institució a la Rambla de Figueres.  

 

Al llarg de l'any s'organitzaran diferents activitats, de les quals en destaquen dues: per un costat la presentació de la publicació Museu de l’Empordà. Essencials, que recull les obres emblemàtiques de la col·lecció del Museu. A través del llibre, s’expliquen i contextualitzen de forma cronològica les seves obres principals. És una actualització de l’última guia que s’havia editat l’any 1999 i que inclou temes que s’han anat actualitzant al llarg dels anys, gràcies als treballs de documentació realitzats, així com la incorporació de les principals adquisicions. La presentació tindrà lloc el dijous, 13 de maig, a les 19.00h a l’Auditori de Caputxins.

 

Per un altre costat s'ha organitzat una taula rodona per dibuixar la història del Museu de l’Empordà amb persones vinculades a les direccions dels museu des de la seva obertura a la Rambla de la ciutat, hi participaran Josep Maria Joan Rosa (que juntament amb Everist Vallès i Joaquim Forn de Ribot es van ocupar la primera etapa del Museu a la Rambla), Alícia Viñas (directora del Museu durant més de 20 anys), Anna Capella ( que va prendre el relleu a Alícia Viñas i va dirigir la institució fins al 2014) i Eduard Bech, actual director del Museu. La taula rodona tindrà lloc el proper 4 de juny a les 19.00h a l’Auditori de Caputxins.

 

També se celebraran diferents actes relacionats amb esdeveniments de la ciutat, com ara un espectacle amb el festival Figueres es mou, i activitats relacionades amb la resta d'equipaments culturals de la ciutat, com clubs de lectura amb la Biblioteca.

 

Alhora s’ha presentat una campanya de comunicació per fer-lo visible i per commemorar el doble aniversari. Amb el títol “El Museu de l’Empordà fa 75 anys i 50 anys”  S’han dissenyat diferents elements de comunicació que es podran veure per tota la ciutat i comarca i també a les xarxes socials.

 

La campanya ha volgut posar en relació a persones de la ciutat i de la comarca amb peces de la col·lecció del Museu de l’Empordà.  Els responsables del projecte han estat els empordanesos Àlex Gifreu, encarregat del disseny gràfic i Jordi Puig, responsable de les fotografies.

 

 

El director del Museu, Eduard Bech ha destacat que ““Totes les persones que treballem des del Museu de l’Empordà ho fem pensant en la gent que ens visita, volem sorprendre i, en la mesura del possible, fer millor la vida de totes elles”.

 

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha ressaltat que “un museu és museu per la seva col·lecció, i la del Museu de l’Empordà ha de seguir creixent gràcies a la política d’adquisicions i a la suma de dipòsits, donacions i compres que es fan any rere any”.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó ha posat en valor que  “en 75 anys els museus han canviat radicalment, avui son espais socials, agents provocadors i el Museu de l’Empordà ha de seguir treballant per convertir-se en aquesta institució de referència que totes volem”.