Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Enguany s'amplia l'oferta d'activitats per a tots els públics amb concerts vermut al carrer, monòlegs, més activitats infantils, i més programació nocturna a l'envelat, que ampliarà el seu aforament a la plaça Catalunya

L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu. Del 26 d'abril al 5 de maig, Figueres s'omplirà d'un gran ventall d'activitats, organitzades per l'Ajuntament de Figueres amb les entitats de la ciutat. 

Una de les novetats és la millora de l’envelat de la Plaça de Catalunya, que enguany ampliarà l'aforament. Allà hi tindran lloc els tradicionals concerts i balls amb conegudes orquestres com La Selvatana, la Maravella o La Principal de la Bisbal. Enguany, a les nits de l’envelat s'hi ballaran grans èxits. El primer divendres la festa Octopussy ens recordarà cançons radiofòniques molt conegudes. El dia 27 d'abril, acollirà l'actuació dels Sirex & Mustang, dos dels grups que més van triomfar als anys seixanta i setanta i que s’han donat cita sobre els escenaris per donar vida a un meravellós espectacle en què rememoren, a través dels seus majors èxits, aquesta època daurada. I la novetat d'aquest any, la Festa "Jo també anava al Charly",on gran part dels dj de la mítica discoteca figuerenca, del 1971 al 2000, es retrobaran per punxar les millors cançons d'aquella època.

A la plaça Josep Pla hi tindrà lloc una gran oferta d'espectacles infantils, i el Museu de l'Empordà acollirà l'exposició "El país dels cuiners. De ca la Teta al Bulli". També cal destacar les tres visites "Descobreix Figueres", que posaran de manifest els racons històrics de Figueres, baixant a la riera Galligans al seu pas per la Rambla, recorrent el convent dels Caputxins i descobrint els tres refugis antiaeris que amaga la ciutat.

També s'ha presentat  l'APP de Fires i Festes de Santa Creu, que ja està disponible,on tothom podrà tenir la programació a mà i rebre notificacions en cas de canvis. Aquesta APP també permetrà als usuaris fer fotografies amb marcs dissenyats per a la ocasió, i penjar-les a les xarxes,  sempre acompanyades amb el conegut hashtag #SantaCreu19. D'aquesta manera, el públic interactuarà amb les pantalles distribuïdes en tres punts de la ciutat, i que recolliran tots els posts amb aquest hashtag.

Com és habitual, les fires s'iniciaràn amb l'esperada jornada del 2x1 del parc d'atraccions que tindrà lloc el dijous 25 d'abril, el 27 d'abril el pregó, de la mà  la Unió Esportiva Figueres, donarà el tret de sortida a les Fires i Festes de la Santa Creu que clouran el diumenge 5 de maig amb un piromusical. 

El regidor de Festes i Cultura Popular Quim Felip, ha agraït la col·laboració i treball conjunt de totes les àrees de l'Ajuntament implicades en l'organització d'aquestes festes, i  especialment la implicació de les entitats de la ciutat que organitzen una setentena d'activitats. 

L'alcalde Jordi Masquef, ha destacat "volem que aquestes festes siguin un reflex dels valors de la ciutat: de rransversalitat, tradició i modernitat. Unes Fires on hem volgut que tothom se les senti seves, amb activitats per tots els públics i totes les edats, amb moltes novetats però també reforçant i millorant les activitas d'èxit que es consoliden any rere any.