Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tindrà lloc el 20 de maig, durant tot el dia, a la plaça de Catalunya. L’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà crearà un pastís gegant en forma de baldufa, icona del Museu del Joguet, per commemorar els 25 anys. El fotògraf Jordi Puig (amb la col•laboració del Museu del Joguet i del setmanari Empord

Figueres celebrarà la 25a Festa del Joguet amb  una vuitantena d'expositors.

L'Ajuntament de Figueres i el Museu del Joguet de Catalunya han presentat aquest matí la 25a edició de la Festa del Joguet, una trobada de compra-venda i intercanvi de joguets de col·lecció, que enguany comptarà amb una vuitantenta d'expositors provinents de Catalunya, de la resta de l'Estat, i de països com França, Holanda, Itàlia i Bèlgica. La festa, que tindrà lloc el diumenge 20 de maig a la plaça de Catalunya, s'organitza des de l'any 1993 amb la col·laboració de Guy Ablard.

La trobada de joguets figuerenca permetrà conèixer, comprar, vendre o intercanviar joguines que, com a molt noves, daten dels anys 80,  com ara nines, cotxes, trencaclosques, zoòtrops i un munt de joguines per als amants del col·leccionisme. A més, amb motiu del 25è aniversari, es faran dues accions especials: una destinada als expositors i l’altre al públic de la festa.

Per als expositors, l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà crearà un pastís gegant en forma de baldufa, icona del Museu del Joguet, per commemorar els 25 anys, i a més, preparà 80 racions petites, també en forma de baldufa, per a cadascun dels expositors.

Per al públic fidel a la fira, el fotògraf Jordi Puig (amb la col·laboració del Museu del Joguet i del setmanari Empordà), ha organitzat una acció especial anomenada “El meu joguet preferit, segona oportunitat”, en què convidarà a tothom a retratar-se amb el seu joguet.

Com en els darrers anys, cal destacar que Distopyan organitzarà partides de jocs de cartes i rol, tals com Magic, Time’s Up, Jungle Speed, Distraction, Carcassone, Ciudadelas, etc...

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, ha destacat que la festa és "una una trobada de joguines de col·lecció per tal de promoure la il·lusió per vetllar i conservar les joguines antigues, que es troba plenament consolidada" i ha afirmat que "Figueres exerceix la capitalitat de Fires i Mercats".

L'alcaldessa de Figueres ha explicat que es tracta d'una festa que ve avalada pel bon fer en aquesta matèria del Museu del Joguet, un actiu turístic molt important per a la ciutat, i ha agraït la col·laboració de l'Escola d'Hostaleria, "sempre disposats a col·laborar i a implicar-se en actes de la ciutat".