Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 17 de maig es farà una ballada de sardanes a la Rambla amb els alumnes del Taller de sardanes de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres

Figueres celebrarà el 63è aplec de la Sardana el proper 19 de maig.

 

Figueres celebrarà, el proper diumenge, 19 de maig, a la Rambla, el 63è aplec de la Sardana, organitzat pel Foment de la Sardana, Pep Ventura.    

Les cobles participants són Montgrins, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Bisbal Jove. Durant l’aplec, hi haurà 3 sardanes d’estrena: Ruixim de mar de Joan Puig Fornis, Lídia de Joan Vila Safont i De Fortià a Vilafant de Josep Antoni López. En conjunt, les tres cobles, tocaran al matí la sardana Sardanes a Figueres, de Carles Mauné Alay, en commemoració del 125è aniversari del seu naixement.

Una novetat de l’Aplec serà la instal·lació d’una tarima coberta, per a les audicions que se celebrin el diumenge a la Rambla, cedida per l’Ajuntament de Roses. Amb aquesta prestació es milloran les condicions dels músics a l’hora de relitzar les seves interpretacions, aixoplugats de la calor i del pol·len.

L’horari del matí és a les 10.30 h i a la tarda, a partir de les 16.30 h. En cas de mal temps, se celebrarà a la Plaça del Gra.

El cartell del 63è aplec de la sardana ha estat dissenyat per Ainhara Schott, alumnes del batxillerat artístic de l’INS Alexandre Deulofeu. S’ha inspirat en les figures del monument a la cobla que hi ha al passeig de l’Escala, on es representen onze figures de músics i els seus instruments, a tamany natural.

 

Tradicional concert de l’aplec

El dissabte, 18 de maig, a l’Auditori de Caputxins es farà el tradicional Concert de l’Aplec, amb la cobla Ciutat de Girona, dirigida pel director Esteve Molero. En commemoració d'aniversaris es tocarà la sardana A Montserrat Vayreda de Jaume Cristau en el centenari del naixement de Montserrat Vayreda - Missa Major de Max Havart en commemoració del centenari de naixement del compositor - La reina de les flors de Josep Serra en commemoració de 150 anys del naixement del compositor.

Al concert també es tocarà la sardana Geni d'Honorat Vilamanyà, obligada de contrabaix, amb el contrabaixista Josep Quer.

 

 

Ballada de sardanes dels alumnes de Figueres

El divendres, 17 de maig, tindrà lloc una ballada de sardanes a la Rambla (suspesa a causa de la pluja per les Fires i Festes de la Santa Creu), amb la Cobla Vila de la Jonquera, on hi participaran els alumnes del Taller de sardanes de l’institut Ramon Muntaner de Figueres. Es preveu que hi participin més de 400 alumnes.

La presidenta del Foment de la Sardana, Pep Ventura, ha explicat que “aquest és l’acte sardanista més important de l’any a Figueres, que aplega gent de la ciutat, de la comarca i de fora”.

El regidor de Cultura Popular i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Josep Maria Bernils, ha ressaltat que “l’aplec és una mostra destacada de la cultura popular que tenim a la ciutat. Serà un llarg cap de setmana sardanista que esdevindrà el punt de partida del 2025, any del 150è aniversari de la mort de Pep Ventura en el qual ja estem treballant conjuntament amb el Foment i altres entitats de la ciutat”.

aplec sardana.jpeg