Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres commemora del 21 al 25 de novembre el centenari de l’edifici del Teatre el Jardí i els 25 anys de la seva remodelació convidant diverses figures de l’escena teatral catalana a parlar sobre el teatre i la funció dels teatres municipals.

Figueres celebra els 100 anys del Jardí convidant destacats professionals de l’escena a parlar sobre teatre .

Sota el títol ‘Converses al Jardí’, el Teatre Municipal el Jardí serà l’escenari d’un seguit de xerrades i trobades entre actors, directors, gestors i professionals del teatre que, a partir del seu testimoni i experiència, oferiran a l’espectador la possibilitat de gaudir i participar en un espai de diàleg i d'intercanvi per parlar del teatre des de diferents àmbits i punts de vista.

Una entrevista al reconegut actor Francesc Orella donarà el tret de sortida a les xerrades el dilluns 21 al vespre. Orella, amb una llarga trajectòria al teatre, el cinema i la televisió, serà entrevistat per l'actriu i comunicadora Txe Arana, coordinadora i moderadora de les xerrades. Aquest mateix dilluns al matí, també tindrà lloc una trobada de tècnics al Teatre.

El dimarts la conversa estarà protagonitzada pel director artístic del Teatre Nacional de Catalunya Xavier Albertí i el director d’escena Joan Ollé, dos professionals que comparteixen una relació professional i amistosa des de fa anys.

Les veus femenines també tindran el seu protagonisme el dimecres amb una conversa entre cinc professionals com són Àngels Bassas, actriu, professora i escriptora; Tena Busquets, responsable d'arts escèniques de l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot; Magda Puyo, directora general de l'Institut del Teatre; Elisenda Roca, periodista, escriptora i directora teatral; i Marga Troguet, gestora cultural.

El dijous es podrà viure un cara a cara molt particular entre dos actors que comparteixen trenta anys d’amistat i teatre, David Bagés i Marc Martínez. Tot seguit, es farà una trobada de la gent de teatre de Figueres, un dels engranatges fonamentals que contribueixen en el desenvolupament de la cultura local. Es comptarà amb la presència de representants de companyies figuerenques com La Funcional, Taller de Teatre, Tequatre o Els Pastorets, així com amb la d'intèrprets i directors figuerencs que han fet carrera per diferents escenaris.

Per cloure les converses, el divendres tres autors i directors com són Jordi Casanovas, Pau Miró i Iván Morales parlaran sobre els seus treballs i trajectòries professionals. Una reflexió compartida sobre la dramatúrgia catalana i la creació.

Les xerrades són obertes i gratuïtes per tothom i començaran cada dia a les 8 del vespre. Aquells que vulguin conèixer millor l'edifici centenari, podran fer “un tomb pel Jardí” amb les visites guiades que  ha programat l'Ajuntament cada dia una hora abans de les converses, a les set.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha volgut destacar l’activitat que es du a terme al Teatre Municipal el Jardí. “Durant tot l’any el Teatre acull un volum molt important d’activitats i la proposta que presentem és una molt bona manera i ocasió per explicar què és el teatre municipal, la funció social que desenvolupa i sense el qual seria impossible gaudir de teatre a la ciutat”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha apuntat la importància que tenen aquestes converses per “ensenyar i explicar al públic l’activitat que hi ha abans i després d’aixecar-se el teló. Amb aquestes converses desviem el focus de l’escena”.

La coordinadora de les xerrades, la comunicadora i actriu Txe Arana, ha destacat que “les ‘Converses al Jardí’ conviden l’espectador a celebrar el ritual d’anar al teatre d’una manera diferent per parlar de teatre que, en definitiva, és parlar sobre la vida, el que som, i el que ens envolta”.