Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper divendres dia 22 de novembre celebrarem el Dia de la Infància amb la renovació del Consell Ciutadà d'Infants i un concert infantil

Figueres celebra el Dia de la infància 2019.

S'ha organitzat el Dia de la Infància per a commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants (20 de novembre) i el Dia Internacional de Ciutats Educadores (30 de novembre) i per celebrar la renovació del Consell Ciutadà d'Infants de Figueres. 

El 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets dels Infants. Aquest dia es commemora l'aprovació del Tractat Internacional que a l'any 1989 va establir els drets fonamentals de tots els infants, conegut amb el nom de convenció sobre els Drets de l'Infant.

Actualment aquest dia adquireix una especial rellevància com a conseqüència de la situació de risc d'exclusió social en la qual es troben molts infants i les seves famílies.

El 30 de novembre és el Dia Internacional de Ciutats Educadores.

Figueres és membre de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) des de l'any 2000 i com a tal, assumeix els principis que es recullen a la Carta de Ciutats Educadores, Declaració de Barcelona, 1990.

Figueres també forma part de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines. A finals de l’any 2016, diferents municipis de les comarques gironines, membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), compartint l’interès i el compromís per desenvolupar i potenciar l’educació com a eix transversal de les polítiques locals, vàrem constituïr la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines.

Com cada any, el Consell Ciutadà d'Infants de Figueres renova la meitat dels seus membres. Aquests han estat escollits als seus centres escolars mitjançant unes eleccions.

En l'acte de celebració de la renovació del Consell Ciutadà d'Infants s'acomiaden els infants que deixen el consell i es dóna la benvinguda als infants que s'incorporen.

A les 18.00h començarà l'acte de renovació dels membres del Consell Ciutadà d'Infants de Figueres a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Hi estan convidats els consellers i conselleres, les seves famílies i tota la comunitat educativa.

I a continuació a la Plaça de l'Ajuntament hi haurà una actuació del grup de xaranga Bufatramuntana.

Hi esteu tots convidats.