Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els comptes modificaran les partides per fer front a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19

Figueres aprova definitivament el pressupost municipal 2020.

Figueres ha aprovat definitivament el pressupost municipal de 2020 en el ple que s’ha celebrat telemàticament aquest dijous. El document ja va ser aprovat inicialment a finals de febrer.

L’aprovació dels comptes municipals és imprescindible i són la principal eina per fer funcionar la ciutat. El pressupost aprovat s’actualitzarà per fer front a l’emergència de la crisi generada per la COVID-19 i pal·liar els efectes socials i econòmics.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, ha explicat ‘estem abocats a repensar-ho tot, ja que la crisi de la COVID-19 canviarà els models productius i les estratègies econòmiques i socials, i per això estem treballant en una actualització del pressupost per part de totes les àrees. Estem treballant en un pla per a la reactivació econòmica de la ciutat, per enfortir el sector comercial, el sector cultural i el sector turístic, posant en valor totes les potencialitats’.

Lladó ha afegit que ‘necessitem una estratègia conjunta, que s’allunyi dels errors que es van cometre davant la crisi dels anys 2008, 2009 i 2010, quan l’endeutament de les famílies va augmentar de forma considerable. No podem permetre que els errors els tornin a pagar els de sempre, els més vulnerables. Cal un pla de reactivació i amb mesures realistes, on darrere també hi hagi una estratègia comarcal’.