Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres vol apostar per un model de Festival Estratègic de Ciutat, un esdeveniment que, a més de la qualitat artística, tingui el valor afegit de la implicació forta amb la ciutat i un impacte ciutadà que va més enllà de la programació del festival.

Figueres aposta pels festivals estratègics a la ciutat.

El punt del qual s’ha partit per a fer aquesta anàlisi és que a Figueres en els darrers anys s’han anat consolidant diversos festivals que han esdevingut un referent a les comarques gironines i a Catalunya. Aquests festivals han permès promocionar la ciutat de Figueres i, alhora, donar visibilitat a l’activitat cultural quotidiana de la ciutat, una dinàmica positiva que es vol preservar.

Aquesta consolidació de festivals a la ciutat ha estat possible gràcies a la implicació de l’Ajuntament, que els ha donat suport en la gestió, econonomia i logística quan ha estat necessari, i de la bona acollida i millora qualitativa i quantitativa d’aquests grans esdeveniments de ciutat.

L’Ajuntament vol garantir la continuïtat d’aquest tipus de festivals i donar-los valor estratègic, però cal partir de la necessitat d’ajustar-se a la legislació vigent i d’ordenar el calendari per tramitar administrativament el suport a aquestes iniciatives.

Després de mesos d’estudi amb els serveis jurídics de l’Ajuntament, s’ha decidit apostar per una “Convocatòria pública per a l’organització de Festivals Estratègics de Ciutat”, un model basat en la concurrència competitiva, com el que segueixen altres ajuntaments.

Aquesta “Convocatòria pública” naixerà amb una destinació econòmica màxima pel que fa a la subvenció per a l’organització del Festival, que es concretarà en els pressupostos de cada any i que garantirà als organitzadors del festival seleccionat oferir un producte cultural de primer nivell.

En aquesta proposta es podran valorar aspectes diversos com la implicació ciutadana, la calendarització dels festivals, l’adaptació a la ciutat, la qualitat artística, les activitats paral·leles o la  promoció, tant  cultural com econòmica, de Figueres i la comarca.

La voluntat amb què s’està treballant és obrir aquesta convocatòria, fer-la pública a finals de cada any i que es resolgui a principis de cada any, de manera que cada organitzador tingui unes dates concretes a partir de les quals començar l’ organització del festival.