Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tornen les activitats limitades l'any passat i se'n sumen de noves per poder gaudir al màxim del Nadal a la ciutat S'amplia l'enllumenat nadalenc a diferents carrers de la ciutat, es crea un nou mapping de nadal, es consolida el campament reial, s'amplien les activitats als barris

Figueres amplia la programació nadalenca per celebrar el millor Nadal dels darrers anys.

L’Ajuntament de Figueres vol fer que aquest Nadal, tot i les limitacions que encara es preveuen a causa de la Covid-19, s’assembli el màxim possible al darrer Nadal sense pandèmia. Per això es tornaran a fer activitats que s’havien hagut de deixar de fer, com el Tió i la Cavalcada, i s’eliminaran les restriccions d’aforament al mercat de Nadal de la Rambla i al màpping. Aquest any la dona dels Nassos a passejarà pels carrers de Figueres el darrer dia de l’any.

 

El tret de sortida el donarà l’encesa de llums de Nadal, prevista pel proper 26 de novembre coincidint amb el Black Friday. A part de les llums nadalenques, que s'han ampliat a diferents barris de la ciutat, també hi haurà projeccions amb motivació nadalenca en diversos punts de la ciutat, incloent la Casa Consistorial.

 

Es torna a fer la Factoria Lúdica i de l’Enginy en format presencial però amb novetats: descentralitzada pels barris i, tot i que gratuïta, amb inscripció prèvia obligatòria. El tradicional concurs de fanalets del dia 5, documentat per primer cop fa més de cent anys, es tornarà a fer presencial, al Teatre Municipal el Jardí.

 

L’oferta d’activitats es completarà amb una ampli ventall de propostes que porten a terme entitats de la ciutat, com La Cate, l’Associació Pastorets, el Casino Menestral, Comerç Figueres, entre d’altres. Així mateix, l’Associació de firaires de les comarques gironines ha proposat una versió reduïda del parc d’atraccions al recinte firal, que porta dues edicions sense dur-se a terme per Santa Creu a causa de la  pandèmia, entre els dies 18 de desembre i 9 de gener.

 

L’activitat més multitudinària i que planteja reptes organitzatius més importants és la Cavalcada de Reis. Vist l’èxit que l’any passat va suposar la Gran Parada Reial al Passeig Nou que substituïa la Cavalcada, enguany hi haurà un campament reial els dies 3 i 4 de gener. El dia 5, i seguint el recorregut habitual, la Cavalcada sortirà del carrer Borrassà i farà camí fins a la Rambla, passant per la zona de baixa intensitat sensorial ubicada a la plaça del Gra. Un gran escenari a la part alta de la Rambla donarà la benvinguda als Reis, des d’on faran el tradicional parlament abans de la intensa nit que els espera.

 

Per l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, "Aquest any Figueres ha de viure el Nadal amb tota la seva intensitat després de dos anys. Hem fet un esforç per què tothom però especialment els nens i nenes gaudeixin d'aquestes dates tan esperades".

 

Per Ester Marcos "Fer aquest esforç en la programació requereix molta coordinació entre totes les entitats i empreses que hi col·laboren i no serà gens fàcil, però ens mereixem un Nadal normal i farem que aquest sigui memorable".