Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada dedicada a la situació dels refugiats, on es realitzaran visites al refugi, xerrades, música, tallers per a nens i famílies. Es farà a la Plaça Catalunya i Plaça del Gra, de 17:00 a 24:00 hores.

Figueres amb els refugiats el 2 de juliol a la plaça del Gra.

El marc d'aquesta jornada està estretament lligat amb la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades del passat 20 de juny, instituït per les Nacions Unides l'any 2011. Les entitats, els grups musicals i voluntaris que col·labores en l'organització d'aquest acte, així com l'Ajuntament de Figueres des del Servei de Cooperació Internacional i des del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Figueres, volen organitzar una jornada de conscienciació a la ciutadania figuerenca en defensa de l'acollida de les persones refugiades i del paper essencial que han de tenir els ens locals en aquesta acollida, reclamant que es faci marxa enrere en l'acord entre els Estats i governs de la UE i Turquia per a la devolució de refugiats i exigir a l'estat espanyol el compliment dels seus compromisos en matèria d'acollida de refugiats.

També volem posar de manifest l'origen i les causes de la situació de les persones refugiades, de les similituds amb els refugiats a la guerra civil espanyola, així com la realitat dels refugiats oblidats que encara hi són a molts indrets del món: Afganistan, Rwanda, Iemen, Colòmbia, Irak, Sudan... tots han deixat enrere les seves il·lusions, aspiracions, ànsies de llibertat i d'una vida digna.